На зустріч мріям: в МДУ відбувся випуск бакалаврів

17 липня у Маріупольському державному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам. Вона мала змішаний формат проведення, щоб попри відстань об'єднати випускників незламного у важливий для них день.

Цього року випускниками університету з маріупольською ідентичністю стали 382 здобувачі освіти, з них 34 – відмінники. Українські дипломи також отримали 12 громадян Туркменістану та Камеруну.

На початку урочистого заходу до присутніх звернувся ректор Маріупольського університету Микола Трофименко. Він побажав випускникам гордо нести своє звання та пишатися тим, ким вони стали, адже доклали до цього багато зусиль. Крім того, очільник незламного вишу скористався можливістю запросити молодь продовжити мить студентства у магістратурі.

Ви пройшли ще один важливий етап у житті і сьогодні отримуєте довгоочікувані дипломи бакалавра. Я бажаю, щоб вони принесли вам удачу! Нехай всі ваші мрії здійсняться, нехай всі ваші плани реалізуються. Ми не прощаємося, адже ви назавжди залишаєтеся  частиною спільноти незламного вишу. Сподіваюся, що ви з гордістю носитимите звання випусника Маріупольского університету,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

Першим, кому урочисто вручили диплом бакалавра, став захисник України Владислав Сотник (освітня програма «Управління персоналом та економіка праці»). На своєму прикладі хлопець показав, що можна проходити службу та навчатися, щоб і після Перемоги бути корисним державі. Користуючись нагодою, очільник університету Микола Трофименко висловив подяку військовослужбовцю за всеосяжну відданість своїй країні, непохитність духу і нестримну жагу до знань.

З особливою шаною цього дня привітали Іллю Ілляшенка (освітня програма «Облік і оподаткування»). Хлопець боронив рідний Маріуполь, тримав останній фортпост вільного міста – завод «Азовсталь», пережив жахливий полон, незламавшись і нескорившись ворогу. Сьогодні Ілля продовжує стояти на захисті українського народу.  

Нинішні бакалаври ставали стипендіатами Президента та Верховної Ради України, імені Михайла Грушевського і В'ячеслава Чорновола, займали найвищі місця на наукових і творчих конкурсах, брали участь в освітніх стажуваннях за кордоном, сприяли збереженню та розвитку незламного вишу. До них належать Максим Кладітін (освітня програма «Журналістика та соціальна комунікація»), Каріна Канченко (освітня програма «Початкова освіта»), Юлія Пісоцька (освітня програма «Менеджмент»), Катерина Лебедєва (освітня програма «Міжнародна економіка»), Орина і Поліна Васильєви (освітня програма «Філологія. Мова та література (англійська)»), Вадим Ялі (освітня програма «Міжнародні відносини»).

Серед випускників є ті, хто був зіркою кожного свята, радував виступами і зривав оплески. Це учасники народного ансамблю народного танцю «Промінь» Вікторія Голощапова (освітня програма «Початкова освіта») і Дар'я Чевичалова (освітня програма «Міжнародний бізнес»), народного аматорського колективу вокальної студії «Сопрано» Владислав Синєок (освітня програма «Системний аналіз») і Дар'я Дзигар (освітня програма «Право»), ансамблю сучасного танцю Equilibrium Світлана Фролкіна (освітня програма «Журналістика та соціальна комунікація»), театрально-музичного колективу Tallent Софія Шустенко (освітня програма «Культурологія»).

На завершення бакалаври Анастасія Каратуманова (освітня програма «Міжнародне право»), Єлизавета Піскус (освітня програма «Переклад (англійська)»), Ольга Григораш (освітня програма «Управління персоналом та економіка праці») від імені всіх випускників зі словами вдячності звернулися до викладачів, наставників, рідних і всіх тих, з ким розділили роки студентства.

24 лютого 2022 року життя всіх нас дуже змінилося, а нашому університету довелося переїхати і влаштуватися на новому місці в Києві. Я рада тому, що зараз, коли приходжу сюди, бачу неймовірний виш, який розвивається: розширює мережу міжнародних зв'язків і створює освітній простір, гідний своїх студентів. Я пишаюся бути частиною такої сильної, сміливої, міцної і вражаючої спільноти.

Сьогодні ми завершуємо важливий етап нашого життя і робимо крок у майбутнє. Попереду на нас чекає новий шлях, а на ньому – нові виклики, нові можливості. Вірю, що знання та досвід, здобуті в університеті, стануть міцним підґрунтям для великих досягнень,

– випускниця МДУ Анастасія Каратуманова. 

Фотографії з вручення дипломів і фотозони

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img