Публічні студії в Україні: у МДУ відбувся україно-американський круглий стіл

Завдяки міжнародній співпраці Маріупольський державний університет надає можливості для здобуття унікальних знань, створює нові освітні програми та вдосконалює наявні. Однією з подібних ініціатив є проєкт «Школа публічних студій». У межах його реалізації незламний виш розпочинає підготовку майбутніх магістрів за трьома освітньо-професійними програмами – «Публічні комунікації», «Публічна історія», «Управління територіальною громадою».

Задля підбиття проміжних підсумків проєкту 12 липня у Маріупольському університеті відбувся україно-американський круглий стіл «Публічні студії в Україні як інструмент розвитку демократії та повоєнної відбудови». Учасниками заходу стали освітяни, студенти і поважні гості, серед яких заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький, президент Українського католицького університету Борис Гудзяк, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталія Стукало, радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти Ольга Будник та директорка Програми iменi Фулбрайта в Українi Джесіка Зихович.

На початку представник команди реалізаторів проєкту президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Тарас Фініков представив концепцію Школи та унікальні програми. Особливу увагу він звернув на об’єднання американських знань з публічного напряму та досвіду вітчизняних практиків у галузях журналістики, історії, управління.

Тримаючи слово ректор МДУ Микола Трофименко подякував учасникам проєкту, розповів про сьогодення незламного вишу та перспективи, що відкриваються перед його спільнотою.

У межах круглого столу відбулися дві панельні дискусії: одна серед студентства українських закладів освіти, друга – об'єднала викладачів Маріупольського університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та низки американських університетів.

Дискусія «Студентське самоврядування як практика публічності» дала змогу молоді висловити власні думки щодо нових освітніх програм та пропозиції для модернізації навчання. Своєю чергою освітяни українських та американських вишів обговорили низку тем щодо публічності, як сучасного явища в освітньому, науковому та суспільному житті.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img