МДУ прийняв академічну нагороду від імені наукової спільноти України

Щороку міжнародна мережа академічних інституцій Scholars at Risk (SAR) відзначає вчених з усього світу, які демонструють взірцеву прихильність захисту і просуванню академічних свобод.

У 2024 році нагороди «Сміливість думати» були вшановані вчені України – за мужність, стійкість і непохитну відданість освіті та науці попри війну. Показово, що відзнаку від усієї української академічної спільноти прийняв саме Маріупольський державний університет, як осередок незламних і сильних духом людей.

Урочисте вручення відбулося 26 червня на Всесвітньому конгресі SAR у Вільнюсі, де нагороду отримала доцентка кафедри маркетингу та туризму Катерина Горюнова. Наразі освітянка перебуває у Литві і координує Центр МДУ на базі Університету Вітовта Великого.

У своїй промові під час церемонії освітянка незламного вишу зазначила, що нагорода «Сміливість думати» – це данина поваги вченим, які щодня демонструють стійкість. Від імені усіх українців вона подякувала за підтримку та наголосила, що єдність і солідарність – це сила, яка дає змогу діяти як цілісна наукова спільнота.

Наш університет пережив руйнування всієї освітньої інфраструктури під час трагічних подій у Маріуполі. Переїхавши до Києва, він має амбітні плани щодо будівництва кампусу в самому серці нескореної країни.

Символ нашої академічної спільноти – голуб, подібний до того, що зображений на нагороді. Для нас цей птах не лише уособлення миру, а й Святого Духа, пам'яті про тих, хто віддав своє життя, захищаючи місто. Також це стрімкий висхідний рух до нових наукових відкриттів і, звичайно ж, Перемоги,

– доцентка МДУ Катерина Горюнова.

З нагоди присудження нагороди журналіст видання University World News поспілкувався з українськими освітянами, серед яких ректор Маріупольського університету Микола Трофименко. З матеріалом можна ознайомитися на сайті медіаресурсу.

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img