English4Ukraine: запуск платформи для вивчення англійської

26 липня в Маріупольському державному університеті відбулася презентація платформи для вивчення англійської мови English4Ukraine. Завдяки змішаному формату проведення захід об’єднав понад 300 учасників, серед яких українські освітяни, студенти, державотворці та партнери з Великої Британії.

English4Ukraine – українська версія британської платформи Reallyenglish, яка вже понад 20 років використовується корпораціями та закладами освіти всього світу. В межах співпраці компанія Reallyenglish.com Limited передала Маріупольському університету ліцензійні права на платформу для популяризації вивчення англійської мови в Україні.

Захід розпочав ректор МДУ Микола Трофименко. У вітальному слові він розповів про університет, якого випробування загартували та навчили бути гнучким, і сьогодні це не просто місце здобуття вищої освіти, а можливостей для людей будь-якого віку навчатися протягом усього життя. Користуючись нагодою, очільник подякував британським партнерам за довіру та честь бути обраними серед усіх українських університетів, щоб виконувати відповідальну місію.

Значну роль у наданні прав на платформу саме Маріупольському університету відіграв британо-український проєкт Twinning, заснований Cormack Consultancy Group. У своєму зверненні до присутніх засновник і керівник компанії Чарльз Кормак наголосив на важливості інтелектуальної та матеріальної підтримки Великою Британією академічних спільнот України під час війни. Щоб викладачі та студенти користувалися можливостями, серед яких мобільності, програми подвійних дипломів і навчальні курси від дослідників світового рівня, необхідний достатній рівень володіння англійською мовою. Тому одне із завдань ініціативи – допомогти тим, хто має такий запит.

Платформа English4Ukraine – це інструмент для покращення мовних компетентностей. З приводу цього висловився директор компанії Reallyenglish.com Limited Найджел Кіллік, який особисто відвідав фронт-офіс МДУ для участі в презентації.

Якщо ви вивчаєте іноземну і розмовляєте нею, ваші можливості різко зростають. Одним із найпоширеніших бар'єрів у світі є комунікація і відсутність володіння англійською – одна з причин. Платформа допоможе збільшити кількість англомовних українців і якщо ми зможемо це реалізувати, то зробимо великий внесок в економічне майбутнє України, її здатність неймовірно швидко інтегруватися в Європу,

– директор Reallyenglish.com Limited Найджел Кіллік.

З платформою English4Ukraine та її функціоналом присутніх ознайомив провідний фахівець відділу технічних засобів навчання МДУ Дмитро Томась. Вона містить 30 навчальних курсів для різних рівнів володіння мовою, які охоплюють загальну, ділову, академічну, спеціалізовану (ESP) англійську, підготовку до тестувань IELTS, TOEIC і TOEFL. За допомогою уроків можна покращити навички говоріння, аудіювання та письма, розширити словниковий запас.

Завдяки британським донорам платформа буде доступною на безоплатній основі після підписання відповідного меморандуму. На перших етапах Маріупольський університет планує співпрацювати з університетами-учасниками Twinning, а також державними інституціями, для яких знання іноземної є обов’язковим відповідно до прийнятого Закону про застосування англійської мови в Україні. Пізніше заклад освіти надаватиме таку можливість переселенцям, військовослужбовцям і ветеранам війни.

Після презентації відбулося обговорення важливості володіння англійською мовою кожним українцем. Для Маріупольського університету велика честь стати першим, хто популяризуватиме її вивчення на національному рівні, робитиме її доступною для всіх.

Висловлюючись про мовний закон і його значущість в умовах євроінтеграції, народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак зазначив, що сучасні українці – від вихованця дитячого садка до державного службовця – окрім державної мови, мають володіти англійською.

Зі свого боку заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький поділився думками щодо англійської, як мови міжнародного спілкування, економічного росту та виклику російській, яка багато років панувала на теренах країни. Також знання мови дадуть змогу доносити важливі меседжі світу та бути зрозумілими.

На інтернаціоналізації освіти закцентувала радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник. Співпраця з іноземними партнерами та представлення українських університетів у світовому освітньо-науковому просторі – це цивілізаційний вибір країни, яка прагне кращого майбутнього.

У межах проєкту Twinning ми ставимо за мету, щоб через певну кількість років українські університети увійшли до міжнародного рейтингу топових вишів світу. Очевидно, що це не відбувається тільки завдяки мові, але без неї цього точно не станеться. Закон про застосування англійської прийнятий, але перед тим, як вимагати, треба навчити. Дякуємо Маріупольському університету за те, що взялися за ініціативу стати першими у цій історії,

– радниця-уповноважена Президента України
з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник.

Крім того, присутні обговорили важливість знання англійської мови різним категоріям, серед яких військовослужбовці та ветерани війни, представники судової гілки влади, державні службовці.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img