В Литві відкрилася виставка до Дня Маріуполя

Голос маріупольців лунає у різних куточках світу, аби пам’ять про героїчне місто не згасала. Напередодні Дня Маріуполя в Університеті Вітовта Великого відбулося відкриття художньої виставки «Розстріляне місто Марії». Захід організований за ініціативи Центру Маріупольського державного університету в Литві.

Експозицію представили роботи Анастасії Пономарьової. Мисткиня об’єднала фотографії знищеного міста авторства Євгенія Сосновського та власні ілюстрації ляльки-берегині Мотанки.

Кожен побачить свої сенси в цих ілюстраціях. Для мене це протистояння сили любові – Мотанки, яка захищає наші домівки – потужній силі зла, яка прийшла знищити життя на цій землі,

– директорка Центру Маріупольського університету в Литві Катерина Горюнова.

До відкриття долучилися добрі друзі незламного вишу – ректор Університету Вітовта Великого, почесний професор МДУ Юозас Аугітіс, координаторка Альянсу європейських університетів Transform4Europe Інета Дабашінскіне, проректорка з комунікації Вільма Бієйкене.

Виставка має велике значення для збереження історії Маріуполя та вшанування пам’яті захисників міста. Вона служить нагадуванням міжнародній спільноті про те, якою ціною українці щодня захищають свободу та незалежність Європи.

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img