Ректор Університету Вітовта Великого став Почесним професором МДУ

15 травня в Будинку вчених у Львові відбувся прийом ректора Маріупольського державного університету Миколи Трофименка з нагоди прийдешнього професійного свята – Дня науки. Урочисту подію відвідали освітяни та викладачі незламного вишу, а також європейські партнери. Важливою частиною заходу стала урочиста церемонія вручення диплому і мантії Почесного професора МДУ Юозасу Аугутісу – ректору Університету Вітовта Великого, члену Академії наук Литви, професору.

Для мене велика честь приєднатися до спільноти Маріупольського державного університету. Я буду радий передати вам свій досвід, щоб виправдати надану довіру і стати вашій спільноті ще краще. Разом ми досягнемо більшого,

– ректор Університету Вітовта Великого Юозас Аугутіс.

Литовський виш став першим міжнародним партнером Маріупольського університету після переміщення до Києва. Розпочавшись на ниві підтримки у складні часи та взаємної допомоги, співпраця переросла в стратегічне партнерство, що дало змогу розвивати українську систему вищої освіти за європейським прикладом.

Юозас Аугутіс – шанований учений, видатний математик і мудрий управлінець. У його науковому доробку понад 180 публікацій, які мають велике практичне значення для розбудови енергетичної безпеки та критичної інфраструктури. На початку свого професійного шляху він доклав зусиль до відновлення роботи Університету Вітовта Великого після відновлення незалежності Литви, а сьогодні, обіймаючи посаду ректора, Юозас Аугутіс майстерно розвиває виш на засадах сучасності, різноманітності, прогресивності.

У святковій атмосфері ректор МДУ Микола Трофименко висловив литовським партнерам слова вдячності за неоціненну підтримку та важливий внесок у відновлення діяльності незламного вишу в столиці України.

Ми розвивали, розвиваємо і будемо розвивати наші партнерські відносини. Ви наш стратегічний Друг і ми пишаємося, що Ви стали членом нашої академічної родини. Вітаємо Вас і святкуємо цю визначну подію в історії незламного університету,

  – ректор МДУ Микола Трофименко.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img