Молодь МДУ отримуватиме стипендію Кабінету Міністрів України

Студентки Маріупольського державного університету отримуватимуть академічну стипендію Кабінету Міністрів України протягом ІІ семестру 2023/2024 навчального року.

За освітньо-наукові та особисті здобутки фінансовим заохоченням відзначено Єлизавету Піскус (освітня програма «Філологія. Переклад (англійська)») та Владиславу Деліман (освітня програма «Культурологія, культурне розмаїття та розвиток громад»).

Дівчата вдало демонструють свої навички на міжнародних конкурсах, долучаються до наукових конференцій і беруть активну участь у житті університету.

Єлизавета приділяє значну увагу саморозвитку та самореалізації. За допомогою неформальної освіти вона збагачує знання з психології, медіаграмотності, самоврядування та підприємництва. Разом із тим дівчина вміло поєднує навчання з громадською діяльністю: обіймає посаду старости, є членкинею студентської ради факультету, наукових товариств, гуртків і клубів.

Творча, амбітна, талановита Владислава долучається до різноманітних патріотичних заходів у країнах Європи. Завдяки власним знанням дівчина популяризує українську культуру та розповідає світу про жахи, що переслідують народ нескореної держави. Досвід життя в оточеному місті вона виклала в есе «Із Маріуполем у серці…», з яким перемогла на міжнародному конкурсі.

Минулого року студенток Маріупольського університету відзначили на державному рівні академічною стипендією Президента України.