Як користуватися е-кабінетом

Вступна кампанія кожного року відмінна від попередньої, але незмінним залишається подання заяв на вступ через особистий електронний кабінет.

Електронний кабінет – це майданчик, який виступає посередником між вступником і приймальною комісією закладу освіти, тому важливо наповнити його інформацією правильно.

Етап 1. Реєстрація особистого електронного кабінету вступника

Початок реєстрації – 1 липня. Щоб створити особистий кабінет, необхідно перейти на сайт vstup.edbo.gov.ua. Спершу для реєстрації потрібно вказати адресу електронної пошти – вона стане логіном для подальшого входу. Використовувати пошту сервісів російського загарбника не можна. 

Після потрібно зазначити номер, пін-код і рік отримання одного з сертифікатів вступного випробування: загального національного оцінювання (ЗНО) або національного мультипредметного тесту (НМТ),  якщо вступ відбувається на бакалаврат, єдиного вступного іспиту (ЄВІ) або єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) – якщо до магістратури. Також потрібно вказати серію і номер документа про раніше здобуту освіту, на основі якої відбувається вступ.

У разі відсутності сертифіката ЗНО/НМТ/ЄВІ/ЄФВВ необхідно поставити позначку у відповідному полі та зареєструвати кабінет із паспортом.

Серед іншої важливої інформації, яку додає вступник: номер телефону або декілька для оперативного зв’язку, кольорову фотокартку 3х4 см, копію додатка до документа про раніше здобуту освіту, копію інших сертифікатів ЗНО за наявності.

Вступники, які мають право на спрощений вступ – з тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій, військовослужбовці, люди з інвалідністю – для підтвердження свого статусу мають додати відповідні пільгові документи до електронного кабінету.

Файли потрібно завантажувати у форматі JPG (JPEG) розміром не більше 1 Мб.

Етап 2. Подання заяв на вступ

Перед початком подання заяв на вступ відбувається реєстрація на участь у вступних випробуваннях на базі університету. Це потрібно тим вступникам, які проходять співбесіди, творчий конкурс (освітня програма «Фізична культура і спорт»), фахові іспити. Заява формується шляхом заповнення електронної форми в особистому кабінеті.

Для вступу на бакалаврат подання заяв на бажані освітні програми стартує 19 липня, а 1 серпня розпочнеться приймання заяв від майбутніх магістрантів, військовослужбовців, охочих здобути другу вищу.

Під час подачі заяв вступник обирає джерело фінансування: на бюджет, а в разі не отримання рекомендації також на контракт або виключно на контракт. Цього року максимальна кількість заяв, яку подає вступник до закладів освіти на бюджет, становить 5, на контракт – не більше 15.

Для подання заяв на бюджет необхідно вказати їх пріоритетність – від 1 до 5, де 1 – це найвища пріоритетність, а 5 – найнижча. Найвищі пріоритети вступник надає тим спеціальностям, на які хоче вступити найбільше. Визначена вступником пріоритетність заяв не може змінюватися.

Мінімальний бал для участі в конкурсі на бюджет становить 130 балів, на контракт – 100. Це стосується більшості освітніх програм бакалаврату, проте є виключення. Щоб вступити на «Право», «Міжнародне право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини та регіональні студії», «Міжнародний бізнес», необхідно мати не менше 150 балів як для бюджету, так і для контракту. Для участі в конкурсі на магістерські освітні програми мінімальний бал за вступні випробування має становити 100.

До кожної заяви вступник додає мотиваційний лист – інформацію про особисту зацікавленість навчатися на конкретній освітній програмі у конкретному закладі освіти.

Етап 3. Підтвердження місця навчання

Щоб виконати вимоги до зарахування потрібно підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті за допомогою кваліфікаційного електронного підпису (КЕП). Детальніше про те, як отримати КЕП, дивіться за посиланням.

У разі виникнення труднощів із реєстрацією електронного кабінету чи поданням заяв на бажанні освітні програми, приймальна комісія Маріупольського університету охоче допоможе.

Контакти: 
Київ, вул. Преображенська, 6/4, 1 поверх, кабінет 101
Телефони: (096) 743 74 43 (Telegram/WhatsApp/Viber), (073) 743 74 43