Програми публічного спрямування

У новому навчальному році Маріупольський державний університет розпочинає підготовку майбутніх магістрів за трьома освітньо-професійними програмами – «Публічні комунікації» (061 Журналістика), «Публічна історія» (032 Історія та археологія), «Управління територіальною громадою» (281 Публічне управління і адміністрування). Вони розроблені в межах реалізації міжнародного проєкту «Школа публічних студій» за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки.

Унікальні для українського освітнього простору програми об’єднують американські знання з публічного напряму та досвід вітчизняних практиків у галузях журналістики, історії, управління.

Програма «Публічні комунікації» спрямована на підготовку фахівців, здатних створювати стратегії для просування суспільно-значущих ініціатив бізнесу, громадських об'єднань. Випускники матимуть змогу стати лідерами команд комунікаційників, управляти інформаційними процесами, формувати думку суспільства. Для вступу на програму потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ) 2023/2024 років та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) 2024 року з предметного тесту на вибір.

На підготовку фахівців, здатних працювати зі складними історичними питаннями, розв’язувати складні завдання дослідницького характеру в сфері історії та археології, інтерпретувати та популяризувати знання галузі для різноманітних аудиторій у соціальних медіа, за допомогою науково-популярної літератури, на телебаченні або радіо розрахована програма «Публічна історія». Здобуті навички випускники зможуть використати під час роботи не тільки у ролі дослідників, але й наукових експертів, консультантів кінострічок, лідерів суспільної думки. Щоб вступити на програму, необхідно скласти вступний іспит за фахом в університеті та на вибір ЄВІ або іспит з іноземної в університеті.

Навчання студентів на програмі «Управління територіальною громадою» сфокусоване на здобутті навичок адміністрування окремих територіальних об’єднань. Викладачі разом з експертами готуватимуть справжніх лідерів із сучасним проєвропейським баченням, які зможуть згуртувати суспільство та привернути увагу цілого світу до України та її регіонів. Вступники, які бажають навчатися на цій програмі мають надати результати ЄВІ та ЄФВВ з предметного тесту на вибір.

Наприкінці травня в Маріупольському університеті відбулася презентація програм, під час якої кожен зміг ознайомитися з основними курсами та практикумами, дізнатися про викладачів і запрошених спікерів. Подивитися запис можна за посиланням.

Щоб отримати консультацію щодо особливостей навчання, необхідно заповнити форму.

Контакти приймальної комісії



MRPL UNIbot  – цифровий колега фахівців приймальної комісії


Адреса в Києві для особистого спілкування про вступ 2024: 
вул. Преображенська, 6/4, І поверх, каб. 101