Магістрантки МДУ отримуватимуть стипендії імені державних діячів першого українського уряду

Студентська молодь Маріупольського державного університету продовжує отримувати фінансове заохочення на державному рівні. За особливі досягнення в освітній, науковій і громадській діяльностях магістранткам незламного вишу призначені академічні стипендії імені державних діячів першого українського уряду.

Протягом семестру підвищені виплати надходитимуть Ангеліні Івановій (освітня програма «Історія»), Анні Шут (освітня програма «Філологія. Українська мова та література»), Поліні Кострюліній (освітня програма «Керування документаційними процесами та розвиток цифрової громади»), Дар'ї Починок (освітня програма «Фізична культура»)

Дівчата не лише навчаються на відмінно, а й застосовують свої знання на практиці, проводять дослідження, подорожують світом.

З першого курсу Ангеліна зарекомендувала себе активною студенткою. Дівчина успішно представляє свої напрацювання у наукових конкурсах, посідаючи призові місця за ґрунтовне вивчення важливих тем. Вміння за фахом студентка набуває на археологічних розкопках, серед експедицій, до яких вона долучалася, – дослідження поселення Великої Моравії у Словаччині. Як учасниця громадської організації «Культурно-освітня платформа «Сенс» Ангеліна неодноразово брала участь у молодіжних обмінах зі збереження здорового способу мислення та взаємодії в міжкультурних середовищах. Студентці МДУ призначено академічну стипендію імені Павла Христюка.

Анна виявляє неабияку схильність до наукової діяльності та займається саморозвитком. Презентуючи результати досліджень, студентка виступає на всеукраїнських і міжнародних конференціях. Для вдосконалення навичок дівчина проходила курси з академічної доброчесності для викладачів, інформаційної безпеки, першої психологічної допомоги. Анна Шут отримуватиме академічну стипендію імені Сергія Єфремова.

Успішно поєднує навчання та роботу за фахом Поліна. Студентка застосовує свої знання для розвитку наукової бібліотеки Маріупольського університету, а знання англійської мови дало змогу дівчині стати координаторкою інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку». Також дівчина виступає з доповідями на наукових заходах і долучається до культурно-просвітницьких подій на базі вишу. Зовсім нещодавно вона стала учасницею Академії проєктного менеджменту, яка проходила на базі Сілезького університету в Катовіцах. За активну діяльність Поліні Кострюліній призначено академічну стипендію імені Володимира Винниченка.

Навчаючись в університеті, Дар'я ставала учасницею та організаторкою численних заходів із фізичного виховання й спорту. Вона долучається до науково-практичних конференцій та є відповідальною старостою академічної групи. За активний внесок у фізкультурно-оздоровчу та спортивну діяльність на рівні університету й країни Дар'ї Починок призначена академічна стипендія імені Івана Стешенка.