Освітяни МДУ вивчали польській досвід із проєктування та розвивали співпрацю

Маріупольський державний університет продовжує долучатися до активностей у межах проєкту Польського національного агентства з питань академічного обміну (NAWA) «Міст у майбутнє». Щоби прокачати свої професійні навички, освітяни взяли участь в Академії проєктного менеджменту, яка проходила з 17 по 22 червня.

Навчальний інтенсив об’єднав представників закладів вищої освіти Греції, Кіпру, Іспанії, Швеції, Литви, Польщі та України. Команду від незламного університету сформували деканка факультету іноземних мов Наталія Пирлік, викладачі кафедри маркетингу та туризму: професор Андрій Стойка, доценти Інна Аракелова й Антон Лисютін, доцентка кафедри менеджменту та фінансів Олена Суздалєва, старша викладачка кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища Ірина Петрик, бібліотекарка наукової бібліотеки Поліна Кострюліна та провідна фахівчиня відділу інформації та зв’язків з громадськістю Наталія Стойка.

У перші дні Академії учасники відвідували заходи на базі Сілезького університету в Катовіцах. Представникам академічних спільнот розповідали про можливості написання грантів, формування консорціумів, налагодження зв’язків між вишами та їхніми структурами для створення груп із реалізації проєктів. Також увага приділялася програмам Еразмус+ для українських вишів.

Завершальні активності Академії були виїзними у польське село Бистра. На воркшопах від фахівців проєктного відділу університету Сілезії незламні освітяни переймали досвід із проєктування. Представники МДУ вивчали правила створення проєктних заявок: як знайти джерела фінансування, які документі необхідні для отримання гранту або стипендії.

Здобуті знання дадуть змогу освітянам Маріупольського університету як експертам проводити тренінги для своїх колег у наступному навчальному році.

Користуючись нагодою, команда незламного вишу виводила на новий рівень співпрацю зі своїм стратегічним партнером Сілезьким університетом. Щодо спільних ініціатив із розвитку англійської та німецької філології спілкувалася Наталія Пирлік. В той же час Андрій Стойка й Олена Суздалєва разом із почесними Амбасадорами МДУ – проректором із міжнародного та внутрішнього співробітництва Томашем Петшиковським і координаторкою проєкту Transform4Europe Малгожатою Мишлівєц – обговорювали проєкти для майбутньої реалізації. Найближчий і головний із них – відкриття Центру МДУ на базі польського університету-партнера.

Ми націлені на інтенсифікацію нашого співробітництва. Вже розпочалася підготовка до стратегічних сесій за проєктом Transform4Europe, тож чекаємо на них із нетерпінням. Ідей для реалізації більш ніж достатньо: програми подвійних дипломів, розроблення навчальних модулів для викладання студентам наших університетів. А головне – вже незабаром,

– доцентка МДУ Олена Суздалєва.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img