Як в Маріуполі, тільки краще: у МДУ запрацює центр «Вікно в Америку»

Маріупольський державний університет відроджується і в цьому його академічній спільноті допомагають добрі друзі та партнери. Інституції Сполучених Штатів Америки сприяють професійному зростанню незламних науковців, надають підтримку в поширенні спільних цінностей – свободи та демократії.

Для налагодження взаєморозуміння у межах співпраці між американським урядом та українськими бібліотеками реалізується програма «Вікно в Америку» (WoA). У 2018 році за підтримки Посольства США в Україні на базі наукової бібліотеки МДУ відкрився однойменний інформаційно-ресурсний центр. Він був офіційним американським представництвом – тут маріупольці вивчали культуру, долучалися до розмовних клубів і різноманітних заходів.

В умовах тимчасового переміщення до Києва Маріупольський університет прагне відродити діяльність центру «Вікно в Америку». Це дасть змогу залучати громади до вивчення англійської мови, розвивати програми підтримки й обміну студентів, а оновлений простір наукової бібліотеки посприяє всьому цьому якнайкраще.   

З партнерською місією до фронт-офісу незламного вишу завітали представниці Посольства США: регіональна спеціалістка із залучення громадськості Віолета Таландіс і координаторка американських центрів Валентина Пашкова. Від академічної спільноти гостей зустріли ректор Микола Трофименко, проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська та завідувач кафедри інформаційною діяльністю В’ячеслав Кудлай, який опікується підготовкою майбутніх бібліотекарів і знає якою має бути сучасна бібліотека.

Започатковане в минулому співробітництво сторони оновили перепідписанням Договору про взаєморозуміння. Вже незабаром осередок американської культури Маріупольського університету знову відкриє свої двері для усіх охочих. Серед перших намічених планів – проведення онлайн-зустрічей із носіями іноземної мови для студентів, поповнення фонду бібліотеки та адаптація приміщення для людей з особливими потребами.

Ми з великим ентузіазмом очікуємо на рестарт роботи центру «Вікно в Америку» з цього вересня. Він стане важливим осередком для розвитку культурних і освітніх обмінів, а також сприятиме поглибленню взаєморозуміння між нашими країнами! Університет завжди підтримував ідею міжнародного співробітництва, і ця ініціатива надасть нашим студентам і маріупольській громаді ще більше можливостей для розвитку та навчання,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img