Здобутки студенток МДУ відзначені стипендією імені М. С. Грушевського

Молодь Маріупольського державного університету отримуватиме академічну стипендію імені М. С. Грушевського протягом II семестру 2023/2024 навчального року. За досягнення в навчанні, науковій і громадській діяльностях стипендіатками стали студентки освітньої програми «Початкова освіта» Каріна Канченко й Аліна Годорожа, освітньої програми «Менеджмент» Дар’я Галяс, освітньої програми «Філологія. Мова та література (німецька)» Яна Бабик.

Кожна дівчина розумна та на відмінно опановує обраний фах, але цим їхнє студентське життя не обмежується.  

Студентство Яна розпочала з активної участі в заходах на рівні університету: танцювальному шоу MyDance, фестивалю «Дебют першокурсника», турнірі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?», настільній кооперативній стратегії «Світ громад». Здобуті знання за фахом у Маріупольському університеті дівчина вміло застосовує та вдосконалює, долучаючись до міжнародних проєктів. На її рахунку участь у літній школі та конференції Рурського університету (Німеччина).

Аліна багато часу приділяє саморозвитку та вдосконаленню навичок за допомогою неформальної освіти. Вона проходила курси з психології, медіаграмотності, права, математики й екології. Також дівчина активно бере участь у житті психолого-педагогічного факультету: є членкинею наукового товариства «Школа майбутнього» та допомагає висвітлювати всі ініціативи факультету, бувши залученою до інформаційної комісії студентської ради.

Для Каріни та Дар’ї іменна стипендія стала вже другою – до цього вони отримували фінансове заохочення від Верховної Ради України. Дівчата активно займаються наукою, беручи участь у всеукраїнських і міжнародних конференціях. Каріна цікавиться питаннями Нової української школи та майбутнього освіти загалом, своєю чергою Дар’я вивчає економічний розвиток рідної країни, самоврядування та адміністрування територій.