Український досвід цифровізації на міжнародній арені

Академічна спільнота Маріупольського державного університету ділиться досвідом диджиталізації освітнього процесу на міжнародному рівні.

Професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка увійшов до складу делегації представників Міністерства освіти і науки України та українських університетів, що вирушила до Таллінну задля участі у низці воркшопів із цифрового навчання (e-learning).

Робочий візит відбувся на запрошення Ради з питань освіти та молоді Республіки Естонія (HARNO) у межах проєкту «Сходи до досконалості: зміцнення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні».

Протягом тижня учасники розглядали питання щодо особливостей впровадження та розвитку e-learning. Представники естонських університетів ділилися власними практиками використання інноваційних технологій у навчанні. Разом із тим українська делегація знайомилася з принципами роботи вищої школи Естонії.

Андрій Стойка представив іноземним колегам український досвід цифровізації на прикладі діяльності Маріупольського університету. Він розповів про практику розробки електронних посібників для студентів, особистих кабінетів викладачів, платформ дистанційного навчання.

Робоча подорож до Таллінну стала вже третьою активністю представників МДУ за час реалізації проєкту. Наприкінці минулого року ректор Микола Трофименко представив історію незламного вишу в Брюсселі, а проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена виступила з доповіддю на міжнародному семінарі в Івано-Франківську.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img