У МДУ зібрали кошти на дрон для захисників України

3 лютого в Маріупольському державному університеті відбувся благодійний вечір «Серце Маріуполя». Подія, організована за сприяння громадської організації «Незламні жінки», мала на меті зібрати кошти на дрон для Першої бригади Національної гвардії «Буревій».

Окрім освітян і студентів захід відвідали добрі друзі університету, представники маріупольської громади, військові. Для тих, хто не зміг долучитися до події офлайн, проводилася онлайн-трансляція.

На гостей чекали фотовиставка з історіями українок, лекції на тему страхування, ментального і фізичного здоров’я, а також дегустація вина. Особливо щемливим став виступ маріупольської журналістки, випускниці МДУ Наталі Дєдової. Вона розповіла про пережитий досвід в окупованому Маріуполі, втрату рідної людини, підтримку військових і повернення до професійної діяльності разом із проєктом «Голоси мирних».

Маріуполь був містом щастя. Чи буде він таким у майбутньому – я не знаю… Я дуже хочу повернутися до Маріуполя, але ми реалісти – розуміємо, як це буде непросто навіть після деокупації. Хочу побажати всім нам залишатися людьми в цей важкий час. Дуже сподіваюся, що ми вистоїмо, тому давайте триматися разом і робити все для наближення Перемоги,

– Наталя Дєдова.

Музичний супровід заходу забезпечили скрипаль O`Viola та співак Razo. Останній після свого виступу зазначив, що Маріупольський університет зберіг енергетику та ідентичність рідного міста: «Тут зустрічають як у Маріуполі».

Важливою частиною вечора став аукціон. Серед лотів, які розігрувалися для благодійного збору, було і брендоване худі незламного вишу, підписане Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Саме цей лот викупила родина Маріупольського університету для підтримки захисників України. Збираючи кошти на худі, кожен розумів свою дотичність до майбутньої Перемоги.

Я дуже хочу, щоб наші збройні сили, які сьогодні нас захищають і боронять нашу країну, звільнили Маріуполь і ми могли повернутися додому. А поки ми в Києві будемо центром усього маріупольського – центром для наших мешканців, нашої громади. Тому що психологічно дуже важливо прийти в ці стіни, стіни Маріупольського університету, і відчути себе вдома. Сотні тисяч людей уже забули, як це – бути вдома, а університет буде повертати це важливе відчуття,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

Благодійний вечір у МДУ дав змогу зібрати 70 тисяч гривень. Усі ці кошти – внесок у Перемогу, яку кожного дня виборюють українські військові.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img