Студенти МДУ відзначені академічною стипендією імені В'ячеслава Чорновола

Молодь Маріупольського державного університету вдало демонструє навички в освітній, науковій і професійній сферах. Здобутки вихованців незламного вишу неодноразово відзначалися на всеукраїнському рівні.

Двом студентам освітньої програми «Журналістика та соціальна комунікація» призначена академічна стипендія імені В. М. Чорновола. Фінансове заохочення протягом ІІ семестру 2023/2024 навчального року отримуватимуть Максим Кладітін та Артур Чулков.

Починаючи з першого року студентства Максим поєднує навчання з роботою у відділі інформації та зв’язків з громадськістю МДУ. Хлопець майстерно використовує таланти в операторському мистецтві, створюючи відеоконтент для сайту та соціальних мереж університету. Опановуючи фах журналіста, він бере участь у творчих конкурсах і наукових конференціях, на яких посідає призові місця.

Артур вдосконалює свої знання за допомогою неформальної освіти – додаткових курсів і тренінгів. З особливою завзятістю він вивчає етичні засади сучасної журналістики та методи боротьби з фейками. Також третьокурсник долучається до діяльності студентської ради факультету: виконує обов’язки заступника голови інформаційної комісії та виступає літературним редактором, створюючи дописи для соціальних мереж.

Окрім особистих здобутків на рахунку хлопців спільний проєкт The Global Pop-Up Newsroom Ньюкаслського університету (Велика Британія). Разом з одногрупницями Максим та Артур підготували відеосюжет про незламних жінок Маріупольського університету та презентували його міжнародній спільноті.