Сталий розвиток проєкту DESTIN: студенти-журналісти МДУ представили Україну у міжнародному віртуальному ньюзрумі

Кафедра соціальних комунікацій Маріупольського державного університету продовжує розвивати міжнародну співпрацю з учасниками проєкту Еразмус+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність, професіоналізм» (DESTIN).

На запрошення Ньюкаслського університету (Велика Британія) студенти спеціальності «Журналістика і соціальна комунікація» взяли участь у проєкті The Global Pop-Up Newsroom під керівництвом молодих медійників з усього світу. 

Учасниками ініціативи стали здобувачі вищої освіти з Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Індії, Бангладешу, а також незалежні журналісти з Афганістану, Непалу, Шрі-Ланки та Африки.  

Віртуальний ньюзрум був присвячений Міжнародному жіночому дню і жінкам, які змінюють світ навколо. Команда МДУ у складі студентів Олександри Постоєвої, Максима Кладітіна, Світлани Фролкіної та Артура Чулкова представила відеосюжет про жінок Маріупольського університету. 

8 березня – не про квіти, ніжність і берегинь домашнього вогнища. Це свято присвячене жінкам, які боролися за свої права і гідне місце у суспільстві. Українки зараз – приклад незламності, нескореності та героїчності! Ідея нашого відеопроєкту полягає у висвітленні розповідей маріупольчанок, які попри всі складнощі продовжують роботу по відновленню університету. Ми розуміємо, що працювати в умовах війни важко, тож вирішили поділитися зі світом історією рідного вишу та його амбітних жінок,

– студентка Олександра Постоєва.

The Global Pop-Up Newsroom – другий захід соціальної лабораторії Ньюкаслського університету, на базі якої студенти та викладачі кафедри соціальних комунікацій гідно представляють Маріупольський університет на міжнародному рівні.