Доцентка МДУ вивчала академічну доброчесність вишів України та Польщі

Маріупольський державний університет має велику підтримку європейських партнерів для збереження та розвитку наукового потенціалу. У межах програми Польського національного агентства з питань академічного обміну NAWA «Солідарність з Україною» доцентка кафедри менеджменту та фінансів Олена Суздалєва долучилася до проведення дослідження в Сілезькому університеті в Катовіце.

Разом із польськими колегами науковиця МДУ вивчала проблему академічної доброчесності у вищій освіті. Для цього вона ознайомлювалася з європейськими підходами щодо наукового плагіату та популяризації етичних принципів серед дослідників, а також спиралася на власний здобутий досвід.

Наш університет не тільки підтримує нульову толерантність до плагіату та впроваджує в роботу всіх структурних підрозділів принципи академічної доброчесності, а й систематично популяризує ці принципи серед інших. До повномасштабного вторгнення я проводила тренінги для директорів закладів середньої освіти Маріуполя й Маріупольського району щодо державної політики в сфері академічної доброчесності та способів боротьби з плагіатом. Цей досвід виявився вельми корисним, адже дав змогу порівняти підходи Польщі та України,

– доцентка МДУ Олена Суздалєва.

Щоб ефективно працювати над дослідженням представниця незламного вишу мала доступ до бібліотеки матеріалів і законодавчої бази, долучалася до робочих зустрічей із колегами для проведення дискусій.

Результати спільної праці отримають практичне застосування для підтримки наукової діяльності незламного вишу, зокрема кафедри менеджменту та фінансів.

Олена Суздалєва зазначила, що стажування стало не тільки можливістю попрацювати в міжнародній команді дослідників, а й відкрити для себе нові міста Польщі та ознайомитися з багатою культурою країни, поспілкуватися з колегами на живо та разом взяти участь у різноманітних заходах.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img