Студентки МДУ отримуватимуть стипендії Президента України

Талановиту молодь Маріупольського державного університету продовжують відзначати фінансовими винагородами державного рівня. За особливі успіхи в освітньо-науковій і громадській діяльностях студентки незламного вишу протягом ІІ семестру 2023/2024 навчального року отримуватимуть академічну стипендію Президента України.

До переліку кращих увійшли студентки Орина Васильєва («Філологія. Мова та література (англійська)»), Софія Шустенко («Культурологія»), Світлана Фролкіна («Журналістика та соціальна комунікація»), Анастасія Сорокіна («Менеджмент»), Софія Петрова («Міжнародні відносини»).

Орина активно демонструє свою громадську позицію. До повномасштабного вторгнення вона брала участь у культурно-масових заходах на рівні міста, організовувала квести та важливі ініціативи для молоді. У своєму портфоліо студентка також має декілька розроблених настільних ігор для вивчення англійської мови та дослідження спадщини України. Навчаючись у МДУ, дівчина чудово опанувала іноземні мови, завдяки чому долучається до міжнародних стажувань у закладах освіти Німеччини, Литви та Кіпру.

Софія Шустенко вдало поєднує навчання, академічні подорожі та діяльність на рівні університету, виконуючи обов'язки голови студради. На її рахунку програми мобільності в Литві, Угорщині та Італії. До цього переліку додалася Чехія, де дівчина наразі проходить навчання. Крім того, студентка дуже творча, її потенціал відзначають на різноманітних конкурсах.

Починаючи з другого курсу, Світлана поєднує навчання та роботу за фахом у відділі інформації та зв'язків з громадськістю рідного університету. Студентка задіяна в створенні контенту для соціальних мереж й офіційного сайту. З-поміж іншого, дівчина два місяці проходила стажування в Сілезькому університеті в Катовіце (Польща), долучалася до міжнародних заходів, серед яких кінофестиваль в Італії та фестиваль культури в Польщі. У науковій площині Світлана вивчає етичний бік сучасної журналістики.

Значні наукові здобутки демонструє Анастасія. Особливий інтерес у дівчини викликають економічна, управлінська та бізнес сфери. За результати власних досліджень студентка посіла перше місце на міжнародному конкурсі. Також вона приділяє увагу неформальній освіті, вивчаючи англійську від носіїв мови.

З першого курсу Софія Петрова демонструє наукові знання на конференціях і круглих столах всеукраїнського рівня. За підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки дівчина долучилася до презентації аналітичного бріфу «Освітня мобільність молоді Маріуполя». Окрім відвідування занять магістрантка бере участь у студентських товариствах та організовує культурно-розважальні заходи на своєму факультеті.