Дослідження студентки МДУ про електронне урядування перемогло на конкурсі

Проведення наукових досліджень – важлива складова підготовки фахівців у Маріупольському державному університеті. Результатом наукових пошуків студентки IV курсу освітньої програми «Муніципальний менеджмент» Анастасії Сорокіної стала участь у І Міжнародному конкурсі наукових робіт здобувачів вищої освіти.

Конкурс відбувся на базі Київського національного університету технологій та дизайну за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Свої сили в дослідницькому змаганні спробували студенти закладів вищої освіти Європи та Азії. Тематика їхніх робіт охоплювала напрями мистецтва та дизайну, індустрії моди, публічного та корпоративного управління.

Анастасія Сорокіна подала на конкурс дослідження «Ініціативи електронного уряду: трансформація державних послуг у цифрову епоху». Роботу студентка писала під науковим керівництвом доцентки кафедри публічного управління та адміністрування МДУ Марини Зелінської. Дослідниці розглянули приклади застосування електронного урядування в різних країнах світу та їхній вплив на державні послуги.

Швидкий розвиток цифрових технологій спонукав уряди в усьому світі прийняти інновації електронного урядування, спрямовані на покращення державних послуг. Наше дослідження розглядає досвід різних країн: як вдалося покращити надання послуг, підвищити прозорість і розв’язати проблеми цифрової епохи. Ми розкриваємо багатогранний вплив цифровізації на державні послуги, адміністрування та залучення громадян. Аналізуючи впровадження, виклики та успіхи ініціатив електронного уряду, дослідження має на меті сприяти всебічному розумінню ролі цифрових сервісів у модернізації державного управління,

– студентка Анастасія Сорокіна.

Спочатку студентські роботи пройшли етап рецензування конкурсною комісією, після чого автори найкращих досліджень – претендентів на призові місця – виступили із доповідями на Підсумковій науково-практичній конференції.

Студентка МДУ стала однією серед тих, хто потрапив до фінального відбору. Члени конкурсної комісії високо оцінили наукову роботу Анастасії та її наставниці, нагородивши дипломом І ступеня за напрямом «Публічне та корпоративне управління».

Ще одна талановита студентка незламного вишу виявила хист до наукової діяльності. Еліна Силенко стала призеркою міжнародного конкурсу наукових робіт із досить нетиповою в академічних колах темою дослідження. Більше про це читайте за посиланням.