Доцентка МДУ отримала грантову підтримку проєкту для посилення жіночого лідерства

Ініціатива Twinning британської компанії Cormack Consultancy Group започаткувала стратегічне партнерство Маріупольського державного університету та Університету Халла (Велика Британія). Завдяки цьому академічні спільноти мають змогу разом працювати над дослідженнями та отримувати підтримку власних ідей.

Доцентка кафедри романо-германської філології Наталя Мараховська і старша лекторка школи політики та міжнародних досліджень Стелла Гонсалес-Арналь виграли грант Gender Equality Partnerships від Британської Ради для втілення авторського проєкту.

Співпраця двох науковиць розпочалася під час липневого воркшопу в Будапешті. Він об'єднав представників Маріупольського університету та Університету Халла для пошуку напрямів досліджень, які представляють спільний інтерес.

На партнерській зустрічі Наталя Мараховська і Стелла Гонсалес-Арналь обговорили проблеми лідерства, рівних можливостей та інклюзивної освіти. Вони вирішили розпочати розроблення спільного проєкту й подати заявку на отримання фінансування.

Грант від Британської Ради передбачає підтримку міжнародного партнерства, спрямованого на збільшення кількості жінок у керівництві вищої освіти та дотримання гендерної рівності. Саме тому проєктна пропозиція дослідниць «Посилення жіночого лідерства в системі української вищої освіти: міжкатегоріальна та культуровідповідна перспектива» була високо оцінена конкурсною комісією.

Робота над реалізацією проєкту триватиме упродовж 2024-2025 років. У його межах відбудеться обмін наявними передовими практиками, створення онлайн-курсу професійного розвитку для викладачів МДУ, проведення міжнародного воркшопу в Університеті Халла із залученням академічної спільноти та широкої громадськості.