Ректор МДУ представив Україну на освітній конференції в Албанії

Минулого тижня у Тирані (Албанія) пройшли важливі події для України – Міністерська конференція Європейського простору вищої освіти та Глобальний політичний форум.

Для участі в заходах від нескореної країни вирушила делегація на чолі з заступником міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким. Від Маріупольського державного університету представляти національні інтереси за освітнім напрямом долучився ректор Микола Трофименко.

Події об'єднали представників міністерств, освітніх установ і студентських самоврядувань 47 країн для обговорення майбутнього вищої освіти на теренах Європи та за її межами. Учасники розглядали питання інновацій, міжнародної співпраці та забезпечення якості навчання.

Особлива увага була відведена затвердженню й підписанню Глобальної політичної заяви та ключового стратегічного документа у межах Болонської ініціативи – Тиранського комюніке. Це не тільки важливий крок для визначення й упровадження стратегічних пріоритетів розвитку європейської освіти в наступні 3-5 років, а й спільне рішення з продовження блокування рф і білорусі в європейському просторі.

Таким чином, ухваливши Тиранське комюніке, країни-учасниці ще раз підкреслили свою підтримку Україні в боротьбі за європейські цінності.

Приємно бачити солідарність усіх представлених країн на підтримку України. Я був здивований прогресом у розвитку Албанії та Тирани за останні роки! Для нас це чудовий приклад того, як євроінтеграція і бажання стати державою-членом ЄС можуть стати національною ідеєю та об'єднати країну,

ректор МДУ Микола Трофименко.

З-поміж іншого, українська делегація відвідала низку двосторонніх зустрічей із представниками міністерств та освітянами країн Європи, а також заходи в університетах Албанії.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img