Викладачки МДУ отримали знання для розробки нової освітньої програми

Освітянки Маріупольського державного університету обмінялися досвідом з польськими колегами у сфері науково-дослідної діяльності та управління вищими закладами освіти. Представниць незламного вишу запросила Фундація менеджерських ініціатив у межах реалізації програми Study Tours to Poland.

У робочу подорож вирушили викладачки кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища – завідувачка кафедри Христина Мітюшкіна і доцентка Олена Пастернак, а також в.о. завідувача кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Ольга Захарова.

3-8 грудня стали насиченими на корисні знайомства, цікаві екскурсії та плідне спілкування. Делегація МДУ зустрічалася з представниками місцевого самоврядування Любліну, компанії SIGMA SA, Університету Марії Кюрі-Складовської, Люблінської політехніки, Природничого університету. Кожний візит відзначився обговоренням важливих питань щодо розвитку дослідницького потенціалу, управління природними ресурсами, використання інформаційних технологій у різних сферах, співпраці закладів освіти з владою та бізнесом.

Також викладачки долучилися до тренінгів зі створення, впровадження та забезпечення освітніх програм, які враховуватимуть потреби ринку праці у повоєнний період. Однією з таких навчальних сесій стала лекція «Українські вищі навчальні заклади перед новими викликами» від голови правління Фундації менеджерських ініціатив Павла Прокопа. Отримані знання освітянки зможуть використати для розробки нової міждисциплінарної освітньої програми «Сталий розвиток громади».

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img