Науковий погляд: у МДУ обговорили розбудову України після війни

7-8 грудня у Маріупольському державному університеті проходить Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми і перспективи поствоєнної розбудови України». Захід організований у межах проєкту Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia (OPTIMA) за програмою Erasmus+ KA2 у партнерстві з університетами України, Литви, Австрії, Польщі, Франції, Бельгії, Нідерландів, Болгарії.

Наукова спільнота, представники бізнесу, влади, громадських організацій об’єдналися для розроблення рекомендацій, які стануть відповідями на виклики після завершення війни. Обговорення нагальних питань розпочала перша проректорка Маріупольського університету, професорка Олена Булатова.

Ті виклики, з якими сьогодні стикається наша країна, вони безпрецедентні. У таких умовах роль університетів тільки посилюється. І ми кажемо не тільки про посилення прогромадської функції, ми кажемо і про стратегічне бачення, яке формується саме в університетських стінах. Сподіваємося, що сьогодні, під час нашого заходу, який проводить МДУ у серці країни із залученням міжнародних партнерів, ми створимо рішення, що сприятимуть розвитку нашої країни після Перемоги,

– перша проректорка Олена Булатова. 

Як влучно зазначила модераторка пленарного засідання конференції проректорка з науково-педагогічної роботи, доцентка Тетяна Марена, на буремному шляху Україна не самотня – її підтримує весь цивілізований світ. Із словами, що надихають, до присутніх звернулися закордонні партнери та добрі друзі спільноти незламного вишу: представники Університету Вітовта Великого, Господарської академії ім. Д.А. Ценова, Вірменського державного економічного університету.

У межах конференції діють десять секцій. Доповіді учасників стосуються спадщини минулого та історичної пам’яті, нових перспектив міжнародного співробітництва, міграції і трудового потенціалу, ролі закладів освіти, екологічних і соціальних наслідків, відбудови територій, розвитку галузей права, економіки, туризму й управління.

Серед тих, кого заслухали на пленарному засіданні, був Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. Він розповів про проєкт із трудоресурсного збереження нескореної країни, до реалізації якого залучені викладачі Маріупольського університету.

За результатами конференції планується видати збірку доповідей.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img