Open4UA – відкрита наука прогромадського університету

30 квітня команда Маріупольського державного університету з реалізації проєкту «Відкрита наука для української системи вищої освіти» (Open4UA)  взяла участь у першому з шести онлайн-семінарів. Вони покликані стати платформою для формування всеукраїнської мережі експертів та ентузіастів із відкритої науки. 

Open4UA спрямований на зростання інтелектуальної спроможності України шляхом реформування системи вищої освіти для післявоєнного відновлення. Ініціатива співфінансується Європейським Союзом у межах програми Еразмус+. 

Міжнародна команда представила свої напрацювання та рекомендації щодо змін у сфері науки та освіти, на основі вивчення кращих практик ЄС. Колеги з партнерських університетів презентували нову методику атестації наукових установ у частині провадження ними наукової та науково-технічної діяльності, яка нещодавно була запропонована Міністерством освіти і науки України до громадського обговорення.

Навчальні семінари Open4UA є надзвичайно важливими каналами поширення результатів роботи команди ініціативи й комунікації з українською академічною спільнотою, стейкхолдерами для спільного формування бачення розвитку відкритої науки в Україні.