Вивчення досвіду інтернаціоналізації в Університеті Вітовта Великого

Спільнота Маріупольського державного університету долучилася до Тижня навчання персоналу, який проходив на базі Університету Вітовта Великого в Каунасі. У робочу подорож до Литви вирушив фахівець відділу міжнародної мобільності та проєктної діяльності Центру міжнародної освіти Вадим Ялі.

На початку навчального інтенсиву представники університетів із понад 25 країн світу познайомилися з роботою структурних підрозділів литовського вишу, дізналися про розвиток інтернаціоналізації та співпраці з регіональними й світовими організаціями. Під час освітніх тренінгів учасники вивчали особливості адаптації іноземних студентів і співробітників, залучення освітян до академічних мобільностей. Спікери ділилися досвідом реалізації ініціатив спільно з партнерами країн Європейського Союзу. 

Разом із колегами Вадим Ялі обговорив важливі питання щодо викликів міжнародної освіти. Учасники тренінгів дослідили теми міжкультурної комунікації та інтеграції студентів у новий для них освітній простір, що дало змогу з іншого боку поглянути на проблеми, які постають перед іноземцями під час навчання, та визначити шляхи їх вирішення. 

Мені сподобалась сама філософія заходу. Він згуртував учасників від Аргентини до Японії. Надихає, що настільки різні люди – за віком, культурою, походженням – здатні спілкуватися, а головне знаходити порозуміння одне з одним у складних питаннях. Це і є про Еразмус. Найбільше мені запам'яталися активності, що проводилися після навчання. Нещодавно Каунас здобув статус культурної столиці Європи, тож однозначно там було на що подивитись. Окрім екскурсій містом нас запросили на урочистий захід з нагоди 35-річчя відновлення роботи Університету Вітовта Великого,

– фахівець МДУ Вадим Ялі.

Важливою частиною мобільності стало знайомство з культурним розмаїттям Литви. Окрім чисельних екскурсій видатними місцями Каунасу, освітяни відвідали Вільнюс.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img