Про боротьбу в ім'я життя: ректор МДУ Микола Трофименко представив незламний виш у Брюсселі

Амбасадорство – важлива місія спільноти Маріупольського державного університету. Розповідати про виклики, з якими доводиться стикатися, та ділитися досвідом вирішення нагальних проблем – все це звичайні теми для спілкування з іноземними колегами. 

Ректор незламного вишу Микола Трофименко вирушив до столиці Бельгії у складі делегації представників Міністерства освіти і науки України та українських університетів. Робочий візит відбувся у межах проєкту «Сходи до досконалості: зміцнення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні» від естонських партнерів.

Протягом тижня делегація нескореної країни обмінювалася думками та напрацюваннями з європейською спільнотою щодо питань інновацій в освіті та дослідженнях, міжнародних програм і проєктів. Гостям проводили ознайомчі екскурсії підрозділами Європейської Комісії, офісом Європейського співробітництва в галузі науки і технологій, Європейським коледжем, а також представництвами країн та закладами вищої освіти Брюсселю. З-поміж іншого, українські освітяни відвідали прийом на свою честь в Постійному представництві Естонії.

Важливою подією під час робочої поїздки до дружньої держави став семінар «Освіта, наука та інновації в умовах воєнного стану», на якому члени делегації з України презентували діяльність своїх установ. Микола Трофименко розповів присутнім про виклики на шляху Маріупольського університету: тимчасове переміщення до Києва, реалізовані проєкти та амбітні плани на майбутнє.

Представляти Маріупольський університет у Європі – це честь для мене. Я вдячний естонським друзям за організацію цього неймовірного проєкту і, особливо, за зустріч у Постійному представництві. Усім серцем вірю, що ми відродимо наші українські міста та університети, переможемо спільного ворога і, вже зовсім скоро, поринемо у світ нових можливостей для академічних спільнот. Україна обов'язково стане частиною великої європейської родини, 

– ректор Микола Трофименко.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img