Студентка МДУ стала учасницею мовної школи на Кіпрі

Покращити мовні навички, поринути в нову для себе культуру та познайомитися з однодумцями з різних куточків світу – все це про навчальну подорож студентки освітньої програми «Новогрецька мова та література, англійська мова, переклад» Маріупольського державного університету Влади Матвієнко.

Дівчині пощастило стати однією з 10 студентів-елліністів, які цього року отримали стипендію для участі в Школі новогрецької мови Кіпрського університету.

Навчання тривало з липня по серпень. У фокусі був саме розвиток володіння новогрецькою: вміння писати, говорити та сприймати мову на слух. Щоденні заняття під наставництвом викладачів Кіпрського університету дали змогу Владі краще опанувати мову на рівні А2.

Окрім навчання в аудиторіях, для учасників Школи проводили екскурсії визначними пам’ятками та музеями Нікосії – столиці Кіпру. Це також посприяло покращенню мови, адже знайомство з історією та культурою відбувалося новогрецькою.

Студенти досліджували не тільки столицю, їм була доступна вся краса і неповторна колоритність острова. Попри те, що більшість часу присвячувалося навчанню, елліністи разом побували в багатьох містах. В кожному вони куштували традиційну кухню, спілкувалися з людьми та дізнавалися більше про місцеву культуру.

Від університету нам влаштовували екскурсії та поїздки по містам Кіпру щотижня. Ми знайомилися з місцевими, які були приємно здивовані, скільки іноземців вивчає їхню рідну мову. Найбільше мене вразило, напевно, те, що на Кіпрі живуть люди абсолютно різних національностей, але при цьому зберігається автентичність краю. Для себе я відмітила, що міста та села дуже різняться між собою: від розваг і відпочинку до ландшафтів. Проте спільне у них – безліч котів у кожному дворі, 

– студентка МДУ Влада Матвієнко.

Також цього літа інші студенти-елліністи Маріупольського університету відвідали Грецію для розвитку мовних компетентностей.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img