Студенти-елліністи МДУ покращували мовні навички в Греції

Важливою складовою підготовки мовознавців у Маріупольському державному університеті є навчальні подорожі до європейських країн. Одну з таких здійснили студенти освітньої програми «Новогрецька мова та література, англійська мова, переклад» Єлизавета Огородник, Адріана-Оксана Гьока і Дмитро Гафуров. Перебуваючи в сонячній Греції, молодь взяла участь у Літній стипендіальній програмі з елліністичних студій ΘΥΕΣΠΑ від Афінського університету.

Протягом шести тижнів з червня по липень елліністи з різних куточків світу поглиблювали свої знання з новогрецької мови, літератури, культури, історії. Грецький заклад освіти підтримує спільноту незламного вишу в її прагненні плекати грецьку ідентичність України, тому цього року конкурсний добір пройшли одразу троє студентів МДУ.

Перед початком навчання учасники програми склали тестування для визначення рівня володіння мовою. Адріана та Єлизавета потрапили до групи, яка знає мову на дуже високому рівні – Г1, Дмитро був серед тих, хто тільки розпочав вивчення новогрецької.

На заняттях студенти повторювали граматичні правила, вивчали нові слова, писали твори та обговорювали різноманітні теми для тренування усного мовлення. Знайомство з історією та культурою колиски європейської цивілізації відбувалося поза межами аудиторій. Для учасників освітньої програми проводили екскурсії знаковими пам’ятками Афін та інших міст країни. Відчути самобутність Греції допомогло і спілкування з місцевими жителями.

Занурення студентів МДУ в мовне середовище принесло гарні результати. За невеликий проміжок часу Дмитро опанував мову на рівень В1. Єлизавета та Адріана також розвинули мовні компетентності: збагатили словниковий запас і навчилися краще виражати свої думки.

Для мене це був неоціненний досвід та час, проведений у грекомовному середовищі. Програма допомогла покращити комунікативні навички, дізнатися більше про Грецію, усвідомити свій подальший професійний шлях. Я познайомилася з багатьма студентами інших країн, із якими нас повʼязувала спільна любов до грецької мови та культури,

– студентка МДУ Єлизавета Огородник.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img