Освітяни МДУ обговорили майбутні дослідницькі проєкти з британськими колегами

На початку липня освітяни Маріупольського державного університету вирушили до Університету Халла для участі в науковому воркшопі з травми і післявоєнного відновлення. Захід мав на меті об'єднати стратегічних партнерів для визначення майбутніх дослідницьких проєктів.

Незламний виш представили начальниця відділу по роботі з іноземними студентами Центру міжнародної освіти Лідія Шевченко, завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування Анна Чечель, доцент кафедри культурології Степан Янковський. За допомогою телемосту до обговорення долучилися доцентка кафедри романо-германської філології Наталя Мараховська і доцентка кафедри практичної психології Ольга Пучина.

Воркшоп проходив з 2 по 3 липня. У перший день про співпрацю Маріупольського університету та Університету Халла в межах ініціативи Twinning розповіла виконавча директорка з питань глобальної стратегії, амбасадорка МДУ у Великій Британії Гіларі Лейтон. Зі свого боку Лідія Шевченко ознайомила присутніх із роботою та викликами спільноти незламних в умовах переміщення. Наталю Мараховську та старшу лекторку школи політики та міжнародних досліджень Університету Халла Стеллу Гонсалес-Арналь запросили поділитися досвідом підготовки та реалізації свого авторського проєкту з жіночого лідерства.

Після учасники воркшопу шукали спільні інтереси для проведення досліджень. Освітяни розглядали об'єднання зусиль за трьома важливими темами. Перша стосується роботи з дітьми, учасниками бойових дій і їх сім'ями, щоб допомогти впоратися з травматичним досвідом війни, використовуючи артметодики. Друга спрямована на вивчення Маріупольського університету як прогромадського, тієї ролі, яку відіграє виш у плеканні маріупольської ідентичності та об'єднанні маріупольської громади. У фокусі третьої теми – збереження пам'яті про Маріуполь шляхом створення експозиції з художніми роботами, аудіо та відео спогадами до і під час повномасштабного вторгнення.

Наступний день воркшопу був присвячений підготовці майбутніх проєктів. Для цього освітяни дружніх університетів створили робочі групи і в них обговорили детально теми, цілі та завдання. Корисною стала частина воркшопу, присвячена подальшим крокам втілення ідей у життя. Для цього фахівці відділу досліджень та інновацій Університету Халла розповіли про актуальні конкурси на отримання грантів та особливості підготовки грантових заявок.

Користуючись нагодою, делегація Маріупольського університету ознайомилася з кампусом британського партнера, зокрема бібліотекою, відвідала художні експозиції, представлені у виставкому центрі вишу.

Воркшоп став новою чудовою можливістю для співпраці з нашими британськими колегами. Ми заклали фундамент для майбутніх дослідницьких проєктів, які матимуть значний вплив на життя людей із травматичним досвідом війни, допоможуть їм відновитися, 

– доцентка МДУ Наталя Мараховська.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img