Доцентка МДУ розпочинає реалізацію грантового проєкту спільно з Університетом Халла

Маріупольський державний університет і його партнер у межах британсько-української ініціативи Twinning Університет Халла провели урочистий захід «Поза межами переміщення: побудова майбутнього для жінок-лідерів в академічних колах». Подія стала стартом роботи над авторським проєктом освітянок обох закладів освіти.

За грантової підтримки Британської Ради доцентка кафедри романо-германської філології Наталя Мараховська і старша лекторка школи політики та міжнародних досліджень Стелла Гонсалес-Арналь працюватимуть над втіленням спільної ініціативи.

Проєкт «Посилення жіночого лідерства в системі української вищої освіти: міжкатегоріальна та культуровідповідна перспектива» спрямований на збільшення кількості жінок у керівництві освітніх установ і дотримання гендерної рівності в освітньо-науковій сфері. Кінцевим результатом спільної роботи стане створений онлайн-курс професійного розвитку для викладачів Маріупольського університету та міжнародний воркшоп в Університеті Халла із залученням громадськості.

За допомогою телемосту урочиста подія об'єднала представників не тільки України та Великої Британії, а й Бразилії, Греції, Індії, Канади, Німеччини, Чехії – загалом близько 50 зацікавлених. Учасники обговорювали, як університети можуть підтримати викладачів і студентів вишів-переселенців, посприяти лідерству жінок в академічних колах.

На початку заходу з вітальним словом виступив директор Британської Ради в Україні Колм МакГіверн. Після Стелла Гонсалес-Арналь ознайомила присутніх з проєктом. Про важливість міжнародної співпраці на прикладі Twinning-партнерства між Маріупольським університетом та Університетом Халла розповіла виконавча директорка з питань глобальної стратегії Гіларі Лейтон – почесна Амбасадорка незламного вишу.

Зі свого боку п
роректорка з науково-педагогічної роботи МДУ Тетяна Марена у своїй доповіді «Від переміщення до стійкості. Виклики та рішення для університету у вигнанні» окреслила кроки, які довелося робити університету незламних людей з першого дня повномасштабного вторгнення для збереження вишу і подальшого його відновлення.

Під час заходу освітяни двох дружніх університетів представили напрацювання та практики, які мають позитивний вплив на жіноче лідерство, зокрема створення умов для кар’єрних шляхів і проведення наукових досліджень. У своєму виступі Наталія Мараховська звернула увагу на те, як візуальне мистецтво сприяє лідерству, гендерній рівності та інклюзивності. До речі, про це вона розповідала на щорічній конвенції «Викладачі англійської – носіям інших мов», чим зацікавила міжнародну спільноту. 

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img