Президент Литви відзначив ректора МДУ державною нагородою

Ректор Маріупольського державного університету Микола Трофименко ушанований почесною відзнакою Литовської Республіки – Хрестом кавалера ордена «За заслуги перед Литвою».

16 лютого Президент Литви Гітанас Наусєда урочисто вручив нагороду очільнику незламного вишу на заході з нагоди Дня відновлення Литовської держави.

Сьогодні ми нагороджуємо тих громадян, які сприяють процвітанню та добробуту нашої країни, її зростанню і розвитку міжнародних відносин. Користуючись нагодою, я хочу висловити щиру подяку всім і кожному, хто вболіває за спільні справи Литви і створює таку необхідну єдність перед обличчям багатьох викликів. Нехай ваші справи будуть прикладом, що надихають і свідчать про перемогу світла над темрявою,

– Президент Литви Гітанас Наусєда.

Уряд країни Балтії відзначив Миколу Трофименка за його особистий внесок у зміцнення академічних відносин між Литвою та Україною, плекання демократичних цінностей.

Завдяки ректору МДУ після тимчасового переміщення незламний виш значно розширив співпрацю з Університетом Вітовта Великого. Заклади освіти стали добрими друзями та стратегічними партнерами, сприяючи розвитку міжнародної освітньо-наукової сфери. Литовські партнери відвідували МДУ з дружнім візитом і радо зустрічали маріупольців у своїх стінах.

Важливою подією для обох сторін стало відкриття Центру МДУ на базі Університету Вітовта Великого, який ініціює заходи для об'єднання литовської та української спільнот.

Трансляція нагородження

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img