Зустріч добрих друзів: литовські партнери прибули з візитом до МДУ

26 вересня спільнота Маріупольського державного університету на чолі з ректором Миколою Трофименком зустріла у стінах незламного вишу почесних гостей з Литви.

До Маріупольського університету завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас та ректор Університету Вітовта Великого Юозас Аугутіс.

Під час візиту очільник МДУ провів екскурсію майновими комплексами вишу, де іноземні колеги на власні очі побачили стрімкі темпи оновлення освітніх просторів та ознайомилися з перспективами створення нового кампусу. Після цього ректори двох провідних закладів освіти визначили напрями подальшого партнерства, до обговорення яких долучилась проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена.


Микола Трофименко розповів Юозасу Аугутісу про впровадження проривної Стратегії розвитку університету та поділився ідеями на майбутнє. Зі свого боку, литовський колега запросив академічну спільноту МДУ взяти участь у міжнародній конференції «Освіта в турбулентні часи: на шляху до європейських мереж та інтеграції», що відбудеться у листопаді цього року. Освітяни вирушать до Каунасу заради вирішення важливих питань українського сьогодення: підтримки формули миру Президента Володимира Зеленського, формування методів з метою повернення прогресивної молоді до рідної країни і підтримки її громадян в умовах війни.

Маріупольський університет та Університет Вітовта Великого об'єднує багаторічна щира дружба. Литовський заклад освіти активно допомагає МДУ з початку повномасштабного вторгнення і цю підтримку важко переоцінити. Вже незабаром на його базі відкриється Центр Маріупольського університету, де всі охочі зможуть стати частиною незламної родини.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img