Зустрічі з керівництвом і лекції студентам: освітянки МДУ відвідали тиждень Еразмус+ в Університеті Вітовта Великого

Академічна спільнота Маріупольського державного університету представила незламний виш на тижні Еразмус+. Цього року делегацію із 40 країн світу, залучених до програми мобільності Євросоюзу, прийняв Університет Вітовта Великого (Каунас, Литва).

Захід мав на меті об'єднати академічну спільноту з числа викладачів і фахівців відділів з міжнародних зв’язків для підвищення якості інтернаціоналізації освітнього процесу та наукової діяльності у своїх університетах. Учасники тижня Еразмус+ відвідували навчальні сесії, проводили лекції студентам, обмінювалися досвідом і започатковували нові партнерства.

Від МДУ до активностей долучилися директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська, провідна фахівчиня відділу міжнародної мобільності та проєктної діяльності Центру міжнародної освіти Катерина Горюнова, доцентка кафедри менеджменту та фінансів Олена Суздалєва.

Протягом тижня делегацію з України супроводжували координаторка Альянсу європейських університетів Transform4Europe Інета Дабасінскієне і заступниця декану факультету політології та дипломатії Айсте Жемайтете, які особливо підтримують незламний університет у буремні часи.

Перебування спільноти МДУ в Університеті Вітовта Великого відкрило перспективи для подальшого розвитку співпраці. Під час зустрічі з ректором Юозасом Аугутісом представниці незламного вишу обговорили офіційне відкриття Центру Маріупольського державного університету на базі литовського закладу вищої освіти, яке заплановане на вересень поточного року, а також подальші кроки у рамках цієї ініціативи.

Вже декілька місяців Катерина Горюнова перебуває з партнерською місією в Університеті Вітовта Великого. Вона координує створення центру, покликаного популяризувати в міжнародному просторі університет героїчного Маріуполя та Україну, посилювати співпрацю з членами Transform4Europe.

Зустріч з проректоркою з міжнародного співробітництва Університету Вітовта Великого Вільмою Бійєкієне також посприяла розширенню напрямів співпраці. Освітянки обговорювали можливість започаткувати програми подвійних дипломів для студентів МДУ.

Окрім важливих домовленностей, викладачки героїчного університету прочитали лекції студентам литовського закладу вищої освіти. Доцентка Ірина Сікорська розповіла майбутнім фахівцям з публічного адміністрування, політології та мистецтва про проблематику міжкультурної комунікації. У свою чергу, доцентка Олена Суздалєва поспілкувалася з молоддю, яка вивчає політологію, міжнародні відносини, суспільні комунікації та європейські студії, на теми пропаганди у часи війни, інформаційної політики, євроінтеграції України. 

Тиждень Еразмус+ став чудовою нагодою для ознайомлення з багатою історією та культурою Каунасу. Спільнота Маріупольського університету побачила місцеві архітектурні пам’ятки, фонди музеїв і галереї мистецтв.

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img