МДУ закріпив офіційне співробітництво з університетом Сілезії

Маріупольський державний університет впевнено крокує до освітнього середовища Європи. У цьому незламному вишу допомагають іноземні партнери, зокрема Сілезький університет в Катовіце.

8 грудня освітяни МДУ зустрілися з командою польського університету на чолі з ректором Ришардом Козіолеком. Для обговорення подальших напрямів співпраці до Польщі прибули ректор Микола Трофименко, фахівчиня Центру міжнародної освіти Катерина Горюнова, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка.

Університети планують продовжити плідну реалізацію спільних проєктів: з академічної мобільності, наукових досліджень, освітніх інновацій.

На завершення зустрічі очільники вишів закріпили на папері офіційне партнерство і підписали договір про співпрацю.

Сілезький університет в Катовіце – стратегічний партнер МДУ у межах Альянсу європейських університетів Transform4Europe. Завдяки цьому за 2023 рік близько 50 представників незламного вишу відвідали Польщу. Фахівці університету проходили стажування, студенти – долучалися до культурних заходів, а викладачі – проводили дослідження, дізнавалися нове на освітніх курсах, налагоджували наукову співпрацю.

Невдовзі на спільноту Маріупольського університету чекає участь у Європейському фестивалі науки, який передбачає відвідування лекцій та екскурсій, а також культурний обмін.
 

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img