Освітянка МДУ Катерина Горюнова вивчала особливості дипломатичних відносин на базі університету Сілезії

Завдяки налагодженим дружнім відносинам з польськими колегами освітяни Маріупольського державного університету долучаються до корисних і цікавих проєктів. Провідна фахівчиня Центру міжнародної освіти, старша викладачка кафедри маркетингу та туризму Катерина Горюнова пройшла освітній курс «Інтенсивна міжнародна навчальна програма з міжкультурної комунікації та дипломатії» (INTERCOM).

Навчання відбулося за ініціативи Польського національного агентства з питань академічного обміну NAWA та факультету гуманітарних наук Сілезького університету (Катовіце, Польща). Кураторами курсу стали професори, серед яких ті, які вже неодноразово підтримували Маріупольський університет: Павел Закревський і Малгожата Міслівець.

Представниця маріупольського вишу разом з іншими учасниками із дев'яти країн світу дізнавалася про базові принципи дипломатії, та міжкультурної комунікації, а також про специфіку використання фахової англійської мови під час переговорів.

Перша частина програми INTERCOM мала онлайн формат. Протягом двох місяців Катерина Горюнова покращувала свої мовні навички, вивчала основні аспекти комунікації в міжнародному середовищі, правила ведення переговорів та особливості дипломатичного протоколу.

У липні всі учасники зустрілися в університеті Сілезії для закінчення курсу та знайомства з культурою Польщі. Вони брали участь в інтерактивних іграх, групових квестах і разом працювали над аналізом сучасних дипломатичних процесів. З-поміж іншого, освітянка відвідала копальню срібла в Тарновске-Гурах, де дізналася про особливості вербального і невербального спілкування сілезьких шахтарів на глибині 320 метрів під землею. 

Навчальний контент та інтерактивний підхід курсу INTERCOM допоміг по-новому поглянути на самих себе і свої соціальні ролі, усвідомити сильні та слабкі сторони, прокачати навички спілкування в міжнародному середовищі. Беручи до уваги глобальні зміни та шлях інтернаціоналізації – вивчення особливостей міжкультурної комунікації набуває першочергового значення,

– Катерина Горюнова.

Сілезький університет є добрим другом і партнером Маріупольського університету. Протягом весняного семестру представники МДУ долучалися до багатьох заходів польського партнера, зокрема до наукових і культурних активностей та робочих стажувань. Заклади освіти продовжують плідну співпрацю, завдяки якій спільнота незламного вишу невдовзі відвідає Сілезький фестиваль науки у Катовіце.

Щоб бути в курсі можливостей з мобільності, підписуйтеся на Телеграм-канал «МДУ International».

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img