Доцентка МДУ Олена Пефтієва долучилася до наукового дослідження у межах партнерства в альянсі Transform4Europe

Асоційоване членство в Альянсі європейських університетів Transform4Europe дозволяє викладачам Маріупольського державного університету розширювати кордони своєї наукової діяльності. Доцентка кафедри прикладної філології Олена Пефтієва проходитиме наукове стажування у Сілезькому університеті в Катовицях.

Протягом семестру разом із польськими колегами освітянка незламного вишу досліджуватиме міждисциплінарну наукову тему «Прикладна лінгвістика: право та екологія».

Серед роботи, яку планується здійснити, – аналіз професійних матеріалів з екологічного права. Попередній науковий досвід Олени Пефтієвої з когнітивної лінгвістики та дискурсивного аналізу тексту слугуватиме підґрунтям для нового дослідження. 
 

Я займаю позицію колег, які віддані деколонізаційним роботам – використовують підхід, в основі якого лежить не тільки дуальне бачення будь-якої проблеми, зокрема навколишнього середовища, але розглядається також і ставлення корінних народів до проблеми, беруться до уваги тонкощі, винятки, таємниці, в результаті чого дослідження представляє ширшу картину,

– Олена Пефтієва.

Доцентка МДУ вже має досвід участі у еколінгвістичному проєкті. У минулому навчальному році вона переклала з англійської на українську оповідання на екологічну тематику з метою розповісти школярам про навколишнє середовище. Освітянка вважає, що якщо не подбати про нього сьогодні, завтра може бути пізно для усього людства. 

4 вересня відбулася перша зустріч Олени Пефтієвої із координаторкою проєкту Transform4Europе в університеті Сілезії Малгожатою Міслівець для обговорення головних напрямків співробітництва на період стажування. Результати наукових пошуків планується опублікувати у статті під спільним авторством.