МДУ розпочав реалізацію проєкту Еразмус+ із відкритої науки

24-25 січня освітянки Маріупольського державного університету взяли участь у стартовій зустрічі партнерів проєкту Еразмус+ «Відкрита наука для української системи вищої освіти» (Open4UA). До заходу долучилися проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, директорка Центру міжнародної освіти Ірина Сікорська та деканка економіко-правового факультету Світлана Калініна.

Маріупольський університет став учасником проєкту Open4UA влітку минулого року. Разом із ним реалізацію проєкту під координацією Національного університету «Львівська політехніка» забезпечують освітньо-наукові установи України, Бельгії, Нідерландів і Словенії. Спільні зусилля спрямовані на вдосконалення відкритості результатів досліджень і розробку системи їх оцінювання.

Першого дня члени робочої групи Міністерства освіти і науки України представили командам напрацювання щодо розробки методик оцінювання ефективності наукової діяльності. Після присутні через призму різних наукових дисциплін ділилися власними думками та дискутували щодо почутого. Результати обговорення стануть основою для подальшої роботи у межах проєкту. 

Наступного дня до зустрічі в онлайн-форматі долучилися європейські партнери. Українські освітяни презентували колегам власні університети та перші етапи реалізації проєкту. Про незламний виш із маріупольською ідентичністю розповіла Ірина Сікорська. Академічна спільнота різних країн світу дізналися про тимчасове переміщення до столиці України та успішну діяльність попри виклики. 

Наступна робоча зустріч запланована у березні на базі Делфтського технічного університету (Нідерланди) за участі усіх партнерів проєкту Open4UA.