Литовський університет допомагатиме українській молоді вступати до МДУ

Здобуття вищої освіти українською молоддю, яка наразі перебуває за кордоном, – одна із важливих місій спільноти вишу з маріупольською ідентичністю. 9 жовтня за підтримки Альянсу європейських університетів Тransform4Europe на базі Університету Вітовта Великого відбулося урочисте відкриття Центру Маріупольського державного університету.

Церемонія розпочалася з підписання договору між ректорами двох дружніх закладів освіти – Миколою Трофименком і Юозасом Аугутісом. Центр покликаний допомогти старшокласникам, які знаходяться у Литві, зі вступом до МДУ, а також вивести на новий рівень співпрацю незламного вишу з університетами-учасниками Тransform4Europe.


Координацією діяльності нового структурного підрозділу займатиметься провідна фахівчиня Центру міжнародної освіти Катерина Горюнова. Саме їй під час відкриття ректор Юозас Аугутіс вручив гостьову книгу як символ початку написання нової історії. Кожен із присутніх міг залишити свої побажання новому осередку.
 

Сьогодні для нас відкриваються колосальні перспективи, це абсолютно новий досвід, який буде сприяти нашій європейській інтеграції. Ключова задача Центру МДУ – підтримувати спілкування з українськими біженцями, які знаходяться за кордоном. Для нас важливо, щоб вони не втратили свою ідентичність, пам'ятали, що вони громадяни України, були готові повернутися додому. 

Що не менш важливо, Центр координуватиме нашу діяльність у складі Альянсу Тransform4Europe і дозволятиме реалізовувати спільні ініціативи: академічні мобільності, проєкти програми Еразмус+. З-поміж іншого, його робота буде вплетена в активності Українського центру на базі литовського вишу, що працює під патронатом перших леді України і Литви,


– ректор МДУ Микола Трофименко.


Маріупольський державний університет та Університет Вітовта Великого пов'язують багаторічні дружні відносини. Разом представники двох закладів успішно реалізували дослідницький проєкт з Балто-Чорноморських досліджень і мають ще багато планів наукової та освітньої співпраці. Нещодавно очільник литовського вишу здійснив партнерський візит до Києва.


Напередодні робочої подорожі до Литви Вчена рада МДУ прийняла рішення про нагородження представників Університету Вітовта Великого за вагомий внесок у підтримку незламного вишу, сприяння поширенню його цінностей, укріпленню міжнародних зв’язків, позитивного іміджу в Україні та за кордоном. З цієї нагоди Микола Трофименко відзначив титулами Амбасадора Маріупольського університету проректорку з міжнародного співробітництва Вільму Бієйкене, інституційну координаторку альянсу Transform4Europe Інету Дабашінскене, заступницю декана факультету політичних наук і дипломатії Айсте Жемайтите та Університет Вітовта Великого.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img