Змішане навчання та ШІ: європейський досвід для викладачів МДУ

Освітяни Маріупольського державного університету продовжують опановувати нові навички з діджитал навчання під час міжнародних подорожей. Команда незламних вирушила до одного з найбільших університетів Баварії – Університету імені Фрідріха-Олександра в Ерлангені.

Це вже друга поспіль поїздка у межах проєкту «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni) – тиждень тому фахівці МДУ побували у Франції, де підвищували цифрову грамотність.

У Німеччині Маріупольський університет представили деканка психолого-педагогічного факультету Леніна Задорожна-Княгницька, в.о. завідувача кафедри системного аналізу та інформаційних технологій Ганна Мартинюк, доцентка кафедри практичної психології Ольга Пучина, старший викладач кафедри англійської філології Максим Стьопін, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка – координатор реалізації проєкту.

Протягом п’яти днів викладачі брали участь у тренінгах і майстер-класах, організованих німецьким вишем спільно з Інститутом інновацій у навчанні. Учасники дізнавалися про особливості організації гібридного здобуття освіти, створювали матеріали за допомогою мультимедійних технологій. Також вони практикували модель «перевернутих» класних кімнат, яка передбачає інтерактивний підхід до навчання та зосереджується на індивідуальній роботі студентів в онлайн-середовищі для кращого засвоєння знань.

Найбільш цікавим і корисним став тренінг із використання штучного інтелекту під час розробки дистанційних курсів від керівника медіацентру Маркуса Тішнера. Ми одержали унікальну можливість наживо побачити створення навчального контенту та неосяжні здібності штучного інтелекту для оптимізації цього процесу.

Для мене ця подорож стала чудовою нагодою поділитися напрацюваннями у галузі розробки матеріалів, здобути практичні навички, познайомитися з принципами організації дистанційної освіти у Німеччині. Такі зустрічі надихають на творчість і неймовірно мотивують,

– старший викладач Максим Стьопін.

Крім цього, програма перебування була насичена культурними заходами. Представники Маріупольського університету познайомилися з Нюрнбергом, його архітектурою та місцевою кухнею, а також відвідали музей історії Нюрнбергського процесу.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img