DigiUni: освітяни МДУ підвищували цифрову грамотність у Франції

Для розвитку цифровізації освітнього процесу в Маріупольському державному університеті спільнота незламних охоче переймає досвід від європейських колег. 

На цей раз команда МДУ вирушила до Страсбурга (Франція) для участі в тренінгу в межах проєкту «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni). З навчальним інтенсивом знайомилися ректор Микола Трофименко, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко, викладачі кафедри маркетингу та туризму – професор Андрій Стойка і доцентка Катерина Горюнова.

Тренінг, спрямований на підвищення цифрової грамотності та розробку нових підходів до управління цифровими освітніми процесами в Україні, проходив з 1 по 4 жовтня на базі Страсбурзького університету.

На початку французькі освітяни провели установчу лекцію на тему «Злиття, альянси, мережі: чи є вони активами для кращого та стійкого управління?», представивши власний досвід. Після цього на учасників очікували три плідні дні навчання. Академічна спільнота обговорювала IT-мережі, цифрові навчальні й викладацькі наукові ресурси, інтердисциплінарні підходи навчання у галузі здоров’я, права і технологій, а також розглядала мікрокваліфікації та сертифікації у межах європейських ініціатив.

Корисним стало знайомство з досвідом альянсів європейських університетів, таких як EPICUR, їхніми практиками та викликами у впровадженні цифрових технологій у навчання. Перейняті знання допоможуть нам у досягненні амбітної мети проєкту – зробити освіту більш доступною, інтерактивною та гнучкою для всіх, незалежно від обставин. Це не лише крок вперед для нашого університету, а й значний внесок у розвиток цифровізації освіти в Україні в цілому,

– ректор МДУ Микола Трофименко.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img