За сюжет про українських біженців студентка МДУ здобула приз фестивалю-конкурсу

Актуальність тем робіт молоді Маріупольського державного університету та майстерність їх висвітлення завжди підкорюють журі творчих змагань. Не виключенням став III Відкритий патріотичний фестиваль-конкурс «Народ-герой героїв появляє», на якому студентка освітньої програми «Журналістика та соціальна комунікація» Ірина Любарська здобула відзнаку.

Традиційно подія проводиться Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та об’єднує молодь із різних куточків України. Подавати власні доробки могли як професіонали, так і початківці й любителі. Творчі роботи були представлені живописом, графікою, ремеслами, вокалом, грою на музичних інструментах, танцями, дизайнерським артом, поезією, прозою, виставами, театральними мініатюрами, журналістськими матеріалами, відео та фотографіями.

Для участі в конкурсі Ірина надіслала відеосюжет на тему «Українці в Східній Німеччині: життя після втечі». Він став результатом індивідуального проєкту з дисципліни «Телефах», над яким студентка працювала під наставництвом доцентки кафедри журналістики та нових медіа Університету Грінченка Аліни Лісневської. З роботою можна ознайомитися за посиланням

Відеосюжет став для мене своєрідним викликом, який я прагнула прийняти з усією відповідальністю, адже кожної лекції мені подобалось чути про всі тонкощі телевізійного мистецтва, тому хотіла застосувати на практиці набуті знання.
Тема роботи відгукнулася в моєму серці та була обрана, щоб розповісти історію українців, які знайшли прихисток у Німеччині. Це і моя історія, бо я теж вимушена переселенка зі зруйнованого Маріуполя. Наразі мене оточують люди із подібною долею і їхні історії, на мій погляд, не залишать нікого байдужими. Через цей сюжет я хотіла дати голос тим, хто змушений був покинути домівку, а також показати, як вони намагаються почати нове життя,

– студентка МДУ Ірина Любарська.

До журі творчого змагання увійшли лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка, народні та заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтв, заслужені художники України. Журі за номінацією «Журналістика», в якій була представлена робота Ірини, очолив голова правління «Громадське радіо», ведучий Андрій Куликов. Відомий український медійник неодноразово ділився знаннями й досвідом зі студентами-журналістами незламного вишу.

За результатами фестивалю-конкурсу студентка Маріупольського університету Ірина Любарська нагороджена дипломом II ступеня.