Професор з Осло провів лекцію для студентів МДУ

До Маріупольського державного університету в Києві завітав професор Університету Осло Майкл Джентіле. Для незламних освітян і студентів гість провів лекцію-обговорення за темою «(Дез)інформація та теорії змови як зброя нападу».

Освітня подія організована Центром міжнародної освіти МДУ за ініціативи кафедри практичної психології. Слухачі долучилися як офлайн, так і онлайн за допомогою телемосту. Загалом – понад ста охочих.

Доповідь ґрунтувалася на дослідженнях та опитуваннях професора, які той зробив у Маріуполі та інших містах Донеччини в період з 2019 по 2022 роки.  

Присутні дізналися, як росія використовує дезінформацію у війні проти України та гібридні засоби проти західних союзників незалежної держави. Лектор розглянув створення стратегій неправдивої інформації та основні її інструменти, серед яких соціальні мережі.

Під кінець виступу Майкл Джентіле поділився зі слухачами результатами свого дослідження – який настрій панував серед населення прифронтових зон перед початком повномасштабного вторгнення. Наразі професор продовжує свою роботу в Україні й планує відправитися до Харкова та Краматорську, щоб поспілкуватися з цивільним населенням.

Освітяни та студенти були в захваті від лекції, яка в умовах війни має особливу актуальність. Зі свого боку гість був вражений побаченим, адже попри пережите спільнота Маріупольського університету позитивно налаштована та має багато амбітних планів для розвитку.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img