Плекаємо найдорожче: в МДУ відбувся форум інноваційних ідей дошкілля

Завдяки своїм сучасним і затишним просторам Маріупольський державний університет стає місцем проведення важливих заходів всеукраїнського масштабу. 11 жовтня в стінах незламного вишу відбувся «Всеукраїнський день дошкілля: форум інноваційних ідей».

Подія, організована громадською спілкою «Освіторія» та Міністерством освіти і науки України, об’єднала педагогів із різних куточків України для обміну досвідом і кращими практиками плекання найдорожчого – дітей.

Відкрила форум заступниця очільника МОН Євгенія Смірнова. Після вітального слова вона урочисто вручила нагороди премії Global Teacher Prize Ukraine 2024 вихователям, які зробили важливий внесок у професію.

Наступна частина заходу мала просвітницьку спрямованість. Від спікерів учасники дізналися про майбутні позитивні зміни у сфері дошкілля та нові технології для здійснення педагогічної діяльності, а під час панельної дискусії відбулося обговорення викликів і перспектив удосконалення дошкільної освіти в умовах воєнного часу.

Ознайомитися з інноваційними ідеями вихователі змогли на тематичних майстернях. Вони були присвячені сучасним навчальним методикам, цифровізації, психологічному та соціальному розвитку дітей, створенню інклюзивного освітнього середовища, ефективному керівництву закладів дошкілля.

Протягом форуму працювала виставка креативних рішень. Вироби, серед яких іграшки, книги та навчальне обладнання, покликані цікаво познайомити малечу з навколишнім світом.

«Всеукраїнський день дошкілля: форум інноваційних ідей» відбувся за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img
img
img