Студентка МДУ Еліна Силенко – призерка міжнародного наукового конкурсу з філології

Здійснення наукових пошуків – важливий етап підготовки майбутніх профі у Маріупольському державному університеті як і здобуття знань за фахом. Студентка ІІ курсу освітньої програми «Філологія (англійська, французька)» Еліна Силенко представила авторське дослідження на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Філологія». 

Конкурс проводився на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, а співорганізаторами виступили освітні заклади Центральної Європи та Азії. 

Свої сили у дослідницькому змаганні спробували 37 авторів із закладів вищої освіти України, Австрії, Німеччини, Польщі, Словаччини та Китаю. Тематика робіт охоплювала актуальні філологічні питання з лінгвістики і літературознавства.

Еліна Силенко подала на конкурс дослідження «Роман Судзукі Кодзі «Дзвінок» та його кіноверсія Гора Вербінські: шлях від детективу до культового горору». Науковою керівницею студентки стала професорка кафедри англійської філології МДУ Наталія Городнюк. У роботі дівчина прослідкувала зв'язок між кінематографом і літературою, виявила метаморфози, які роман зазнав під час екранізації, а також дійшла висновку, чому кінокартина стала культовою. 

Я обрала таку тему, бо є великою поціновувачкою жахів, а фільм «Дзвінок» один із моїх улюблених. Також мені хотілося внести «гостроти» у сам конкурс і просунити в науку такий жанр як горор. Останнім часом можна все частіше побачити екранізації творів та, іноді, ми навіть не здогадуємося, що фільм знятий саме на основі книги. Наприклад, мало хто знає, що «Дзвінок» хоч і є ремейком японської однойменної стрічки, він все ж опирається на цикл романів Судзукі Кодзі. Гор Вербінські, взявши за основу цікавий і унікальний сюжет, проаналізував тогочасні тенденції та обрав основні кліше, які користувалися популярністю в аудиторії. Йому вдалося переробити детектив з елементами містики на чистий горор і створити культову екранізацію,

– студентка Еліна Силенко.

За результатами Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт студентка Маріупольського університету посіла ІІІ місце.