Спільнота МДУ взяла участь у засіданні Керівного комітету Transform4Europe

Маріупольський державний університет разом зі всією країною прямує шляхом євроінтеграції. Допомагає незламному вишу у цьому асоційоване членство в Альянсі європейських університетів Transform4Europe.

27-29 листопада проректорка з науково-педагогічної роботи Тетяна Марена, представниці Центру міжнародної освіти – директорка центру Ірина Сікорська та фахівчиня Катерина Горюнова перебували з партнерською місією в Університеті Вітовта Великого, що у Литві. Вони долучилися до засідання Керівного комітету Transform4Europe.

Перший день робочого візиту став багатим на зустрічі. Спочатку українських освітянок гостинно привітало керівництво литовського університету – ректор і проректори. Після вони обговорили перспективи співпраці з командами факультету економіки та менеджменту й факультету природничих наук. Разом із колективом Аграрної академії представниці МДУ окреслили наступні кроки у реалізації програм подвійних дипломів. Особливо щирою стала розмова зі студентками незламного вишу, які проходять стажування в Університеті Вітовта Великого за програмою мобільності Еразмус+.

Наступні два дні присвячувалися обговоренню подальшого співробітництва в Transform4Europe для розширення освітньої, наукової та культурної діяльності університетів-партнерів. Засідання мали на меті стратегічно спланувати роботу альянсу та розподілити обов’язки у межах робочих планів.

Під час засідання члени Керівного комітету Transform4Europe, які представляли провідні заклади вищої освіти Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Польщі, Болгарії, Естонії, Словенії та Литви, неодноразово підкреслювали, що МДУ – повноцінний член родини європейських університетів, у якого є чому повчитися і який є для академічної спільноти Європи прикладом незламності, мужності і здатності не просто виживати у складних умовах, а й демонструвати справжній прорив,

– проректорка Тетяна Марена.

gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img
img
img
img