Професорка МДУ Анна Чечель – запрошена науковиця у Кембриджській бізнес-школі

Залучення вчених Маріупольського державного університету до європейського освітньо-наукового простору – вагома допомога іноземних колег для продовження здійснення дослідницької діяльності.

Завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування МДУ, професорка Анна Чечель проходить стажування у Кембриджській бізнес-школі. Освітянку незламного університету запросили до одного з кращих закладів вищої освіти Великої Британії за програмою підтримки Кембриджського університету, яка спрямована на аспірантів-дослідників і науковців з переміщених вишів України.

Протягом року Анна Чечель проводитиме дослідження щодо створення привабливих умов розвитку громад і програм стимулювання соціального підприємництва, що має позитивний соціально-економічний та екологічний вплив на територіальний розвиток в Україні.

Період післявоєнного відновлення нашої країни потребуватиме нових підходів та інноваційних рішень для розвитку економічного потенціалу територіальних громад. Соціальне підприємництво набуває актуальності в контексті реалізації формули миру, представленої українськими дипломатами, а саме – в частині відновлення та розвитку виробничих потужностей України на принципах «зеленої економіки». Ці питання потребують подальших наукових досліджень вже зараз,

– професорка МДУ Анна Чечель.

Вагомим внеском у наукове дослідження дослідниці МДУ стануть відвідування конференцій, відкритих лекцій і семінарів у сфері соціальних інновацій, вивчення позитивного досвіду та обмін думками з колегами Кембриджського університету, практиками Великої Британії та інших країн світу.

Як очільниця кафедри, яка займається підготовкою фахівців з публічного управління та адміністрування, Анна Чечель відзначила необхідність отримання студентами знань про соціальне підприємництво. Після випуску вони стануть лідерами змін серед представників місцевого самоврядування, бізнесу, громадськості та дотримуватимуться важливого для майбутнього України курсу розвитку.