Освітянки МДУ провели робочу зустріч за проєктом Еразмус+ про кліматичну справедливість

Проєкт від Еразмус+ «Жива лабораторія кліматичної справедливості» (CJLL) на активній стадії розробки. Робоча група Маріупольського державного університету провела зустріч-обговорення про хід реалізації проєкту, перші досягнення та виклики.

Важливий проєкт ініційований Університетом Палермо (Італія). Він має на меті посилити роль закладів вищої освіти у розв'язанні проблем сучасності, серед яких зміна клімату. Від МДУ проєкт координує старша викладачка кафедри права Юлія Ковейно.

Під час зустрічі робоча група розглянула прогрес у розробці навчальних програм з екологічного права та кліматичної справедливості, а також механізми співпраці з університетами-партнерами для забезпечення міждисциплінарного підходу до навчання на програмах. Крім того, зустріч мала на меті обговорити плани щодо проведення літньої школи, а також інших заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про зміни клімату та набуття навичок для боротьби з такими змінами.

Присутні торкнулися теми створення першої живої лабораторії в Європі – платформи співпраці та інновацій у сфері екологічного права й кліматичної справедливості. Як зазначає координаторка проєкту від МДУ, масштаби й терміновість екологічної надзвичайної ситуації вимагають від усіх секторів суспільства мобілізації для швидкого подолання негативного впливу на клімат.

Робота над проєктом «Жива лабораторія кліматичної справедливості» планується протягом трьох років. До його реалізації залучатимуться Університет Ровіра і Вірджилі (Іспанія), компанія C.M. SKOULIDI & SIA E.E. (Греція), асоціація Sud Ecologia e Cooperazione Onlus (Італія), активістські та юридичні організації, які займаються питаннями кліматичної справедливості.