МДУ підписав меморандум про співпрацю з університетом Великої Британії

Ректор Маріупольського державного університету, професор Микола Трофименко підписав договір про співпрацю з Університетом Халла (Велика Британія).

У травні 2022 року представники вишів активно опрацьовували напрями майбутньої співпраці. Налагодження спільної роботи проходило у рамках ініціативи «побратимство» між університетами України та Сполученого Королівства.

Ключовими напрямками партнерства стали розробка програм подвійних дипломів та академічної мобільності, доступ до спільних освітніх курсів та онлайн-бібліотеки, а також обмін досвідом у галузях, що становлять спільний інтерес.

Очільник МДУ розповів британським колегам про успіхи у відновленні роботи університету з моменту останньої зустрічі та визначив головні переваги нової співпраці.

Завдяки міжнародному партнерству ми збережемо найкращу молодь в Україні. Великий досвід та професійні навчальні практики допоможуть виховати покоління професіоналів, які відновлять Маріуполь та Україну після завершення війни,

–  ректор МДУ Микола Трофименко. 

Першим етапом співпраці після підписання меморандуму стане координація спільного доступу до електронних баз знань та розробка програм академічної мобільності.