DigiUni: МДУ розпочинає реалізацію проєкту

25 березня представники Маріупольського державного університету долучилися до зустрічі партнерів проєкту «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» (DigiUni). Його реалізація відбувається в межах програми Еразмус+ і має на меті забезпечити цифрову трансформацію освіти в Україні.

Представники 22 освітньо-наукових установ України, Німеччини, Іспанії, Франції, Чехії, Польщі зібралися для обговорення кроків щодо практичного втілення ініціативи. Маріупольський університет на зустрічі представили координатор DigiUni від вишу, професор кафедри маркетингу та туризму Андрій Стойка і завідувач кафедри інформаційної діяльності В'ячеслав Кудлай, який нещодавно здійснив робочу подорож у Париж за проєктом.

Протягом чотирьох років освітяни української та європейської спільнот працюватимуть за сімома сформованими пакетами. У результаті це посприяє створенню цифрового середовища, яке дасть змогу вдосконалити концепцію онлайн-навчання.

Директорка Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства освіти і науки України Олександра Гусак наголосила, що освітня ініціатива надзвичайно важлива для розвитку вищої освіти в Україні в умовах війни, обмежених ресурсів і постійних змін.

Сьогодні зібралися ті партнери, які вже мають досвід впровадження цифрових ініціатив. Я впевнена, що те цифрове середовище, яке буде сформовано, дасть змогу ще більше посилити спроможність наших закладів надавати якісні цифрові освітні послуги. Водночас воно стане додатковим ресурсом для студентів. З одного боку, це посприяє впровадженню кращих європейських практик, а з іншого – не дозволить втратити національний контекст для того, щоб пристосувати наявні можливості та ресурси до наших потреб,

– представниця МОН Олександра Гусак.

Завдяки досвіду участі в міжнародних проєктах країн Європейського Союзу, Великої Британії та США Маріупольський університет не тільки застосовує нові підходи у підготовці майбутніх фахівців, а й ефективно впроваджує інформаційні технології для того, щоб навчальний процес був більш зручним і сучасним.

Після переміщення наш університет розпочав новий етап цифровізації освітнього та управлінського процесів. У межах проєкту REDU разом із колегами ми розробили концепцію цифровізації, визначили першочергові завдання та вже отримали перші значні результати для формування своєї унікальної екосистеми цифрових рішень.

Проєкт DigiUni дасть нам змогу суттєво просунутись у дистанційному навчанні, зокрема з використанням доповненої реальності, та розробити сучасну платформу, на якій наша спільнота матиме доступ як до курсів Маріупольського університету, так і курсів інших партнерів проєкту. 

– професор МДУ Андрій Стойка.


 

gallery view
gallery view
gallery view
img
img
img